Uz hranu za djecu neophodna sredstva za higijenu, čišćenje i dezinfekciju

Robin_trgovina_donacije_humanitarna_pomoc_Slavonija_2Mnogi građani Hrvatske svakodnevno marljivo provode humanitarnu akciju za pomoć područjima pogođenim poplavama u Slavoniji i susjednim zemljama Bosni i Hercegovini te Srbiji. U jednom od najaktivnijih križevačkih sakupljališta pomoći, kod Jelene Mašek u Istarskoj 24, puni se kamion za Slavonski Brod, Gunju i Rajevo Selo s potrepštinama za novorođenčad i djecu do 10 godina te alatima za čišćenje i dezinfekciju. Kombi vozila trgovine Robin jučer su realizirali i drugu dostavu pomoći Slavonskom Brodu, a Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i dalje svakodnevno od 7 do 20 sati zaprima donacije iza Vatrogasnog doma.

Teniski klub “Set” Križevci poziva na prikupljanje pomoći za poplavljena područja u ponedjeljak 26. svibnja od 16:30 do 21 sat na teniskim terenima kod željezničkog kolodvora. Prema informacijama Hrvatskog Crvenog križa, najpotrebniji su: oprema i odjeća za djecu i novorođenčad, dječja hrana, donje rublje za djecu i odrasle, higijenske potrepštine, posteljina, pokrivači, deke, ručnici, madraci, sredstva za održavanje čistoće prostora, gumene čizme.

Robin_trgovina_donacije_humanitarna_pomoc_Slavonija_1‘Studentski val pomoći’ o stanju s terena

U redakciju portala Križevci.info priopćenjem se obratila inicijativa “Studentski val pomoći”, iza koje stoji skupina mladih studenata, stanara Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, koji je samoinicijativno oko sebe okupila veliki broj mladih kako bi pomogli poplavljenim područjima u Hrvatskoj te Bosne i Hercegovine. Jedan od inicijatora akcije, Ivan Pavičić, otišao je s prvim konvojem u BIH gdje se nalazi cijeli tjedan u obilasku svih mjesta pogođenih poplavama, pa je dobro upoznat sa stanjem na terenu i može ga se kontaktirati na +387-63-943-942.

Iz sata u sat, iz njihovog glavnog skladišta u dvorani Pauk u SD Stjepan Radić, kamioni i kombiji odlaze na ugrožena područja i dostavljaju prijeko potrebnu hranu, vodu i lijekove koji se na određenim mjestima dostavljaju i uz pomoć kajaka. Studenti su organizirali timove i u svakom trenutku na dobrom dijelu ugroženih područja imaju svoje volontere:
– Iako smo krenuli praktički iz ničega, bez ikakvih resursa, mladenačkom snalažljivošću i upornošću do sada smo uspjeli prikupiti i isporučiti oko 90 tona potrepština za Slavoniju i BIH, bez ikakve medijske eksponiranosti, ističu u priopćenju.

Studentski_val_pomoci_donacije_SD_Stjepan_Radic_PaukVlada konkretnim mjerima za pomoć Slavoniji

Vlada RH je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici u Županji predstavila konkretne mjere pomoći poplavljenom području Slavonije, koje se odnose na pomoć stradalima od poplave i uklanjanje posljedica poplave, od obnove obiteljskih kuća i objekata namijenjenih za stanovanje na poplavljenom području Vukovarsko-srijemske županije do nadoknade štete poljoprivrednim proizvođačima za izgubljeni stočni fond.

Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-814 ili 01/4655-813. Popis evakuiranih osoba u RH dostupan je na mrežnim stranicama Hrvatskog Crvenog križa. Na brojeve Ministarstva socijalne politike i mladih: 099/380-6408 i 099/380-6407 mogu se javiti svi građani koji su spremni prihvatiti unesrećene osobe i ustupiti im vlastiti prostor na korištenje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.