Koprivničko-križevačka županija ima 21 godinu

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaKOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija slavi svoj 21. rođendan, a kao i svake godine središnji događaj bila je svečana sjednica Županijske skupštine, održana ponovno u ispunjenoj dvorani Domoljuba u Koprivnici. Što je područna samouprava radila u zadnjih godinu dana slavljenici su prikazali zorno, kratkim filmom nakon kojega se okupljenima obratio župan Darko Koren. Naglasio je da zbog izrade strateških dokumenata koja traje, ove godine zapravo određujemo kakvu županiju želimo imati na kraju ovog desetljeća, te je podsjetio kojim sve izdvajanjima područna uprava potiče gospodarstvo, posebno poljoprivredu, te brine o školama i zdravstvenom sustavu, kulturi i udrugama.

– Sve ovo potvrđuje da ciljeve koje smo postavili županijskom Razvojnom strategijom i proračunom županije ostvarujemo u planiranom obuhvatu. U Županiji se ulažu veliki napori i značajna financijska sredstva za poboljšanje svih segmenata, a glavni nam je cilj postati jedna od najboljih županija u Hrvatskoj, te se u novim okolnostima kao regija EU predstaviti međunarodnom subjektima u najljepšem svjetlu, rekao je župan Koren.

U ime dobitnika javnih županijskih priznanja riječi zahvale izrekao je nagrađeni za životno djelo, teolog i književnik, rodom Kalinovčan Ivan Golub.
– Nagrada iz moje zavičajne županije ima posebni biljeg i stvara u meni osobiti osjet radosti. Čovjek voli biti prorok u zavičaju i dobiti nagradu svoga zavičaja, uzrok je radosti i ponosa, izjavio je I. Golub.

Uz profesora Goluba nagrađeni su za doprinos ugledu i promociji županije koprivnički povjesničar Hrvoje Petrić, a za iznimno postignuće u prošloj godini Folklorni ansambl Koprivnica. Zahvalnice su primili bivši predstojnik laboratorija koprivničke bolnice Željko Sinjeri, Društvo za uzgoj malih životinja Križevci 1974., Hrvatsko pjevačko društvo ‘Ferdo Rusan’ iz Virja, te dobrovoljna vatrogasna društva Koprivnice i Križevaca.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.