Dobio otkaz, a hrani sedmero i supruga mu je teško bolesna

dobio-otkaz-a-hrani-sedmero-i-supruga-mu-je-tesko-bolesna-900x600-20140312-20140324183312-Zeljko_Hladika24sataIzvan sebe smo. Ne znam kako ću djeci omogućiti nastavak školovanja, kako ćemo uopće preživjeti, kaže tata Miljenko Višak (45) iz Križevaca koji je na listi za otkaz

Miljenko Višak (45) iz Križevaca na listi je za otkaz, a ima teško bolesnu suprugu i sedmero djece od kojih je šest školaraca.

– Izvan sebe smo. Ne znam kako ću djeci omogućiti nastavak školovanja, kako ćemo uopće preživjeti. Molio sam da me prebace na neko drugo radno mjesto u HŽ-u, mogao bih raditi na porti, čistiti, biti skretničar, bilo što samo ne otkaz – očajan je Miljenko. Zaposlen je u HŽ Cargu od 1988. godine i radio je kao manevrist. Pao je s vlaka i teško ozlijedio kralježnicu ‘98 godine.

Liječnici su preporučili promjenu radnog mjesta, no u HŽ-u ga nisu preraspodijelili. Nastavio je raditi isti posao. Miljenko tvrdi kako mu se 2008. godine zbog toga stanje pogoršalo, a sada će nakon svega dobiti otkaz.

Kad plate režije i kredite prihodi su im vrlo mali

Situacija je dramatična i zato što ima teško bolesnu suprugu, koja također radi u HŽ-u, no često je na bolovanju pa su im prihodi, kad plate režije i kredite, vrlo mali. Kristijan (16), Dominik (16) i Dorotea (16) idu u srednju školu i plaćaju im 1800 kuna smještaj u domu.

Kristina (15), Bernardo (11), Leonardo (9) i Klaudio (6) idu u osnovnu školu. Zbog njih bi Miljenko radio bilo koji drugi posao u firmi.
– Preraspodjela koju navodite nije moguća jer takva radna mjesta nisu sistematizirana u Pravilniku o sistematizaciji i organizaciji HŽ Carga – kažu iz HŽ-a.

Pomoći možete uplatom:
za Miljenka Viška u Zagrebačkoj banci
IBAN: HR5523600003116187430

Sin Kristijan od naleta vlaka spasio bus pun učenika

Miljenkov sin Kristijan (16) lani je dobio nagradu Ponos Hrvatske. Autobus pun školske djece zapeo je na pruzi. Znajući da će uskoro onuda proći brzi putnički vlak, Kristijan mu je otrčao u susret i uspio ga je zaustaviti.(24sata)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. nisam ja bitan piše:

    upoznao sam Kristijana i Dominika i mogu reći samo da su predobri dečki i jako pametni

Komentari su zatvoreni.