Valentinovo u Lisinskom uz C. Portera i G. Gershwina: Operni bariton bez premca Thomas Hampson

6c5111f2a32b41840163f780ea710996_Thomas_HampsonU nedjelju 14. veljače 2016. godine u Velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu koncert će održati američki bariton Thomasa Hampsona, vokalni inovator i opern virtuoz koji nastupa na pozornicama najistaknutijih koncertnih i opernih kuća svijeta. Početak koncerta je zakazan za 19:30 sati. Cijena ulaznica je 260, 290 i 320 kuna, ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dvorane i online. S obzirom da će se na programu naći djela Colea Portera, Georgea Gershwina, Kurta Weilla i Irvinga Berlina, ovo definitivno nije koncert samo za fanove opere, već sve ljubitelje američke pjesme.

Majstor pjevanja

Iako proglašavan od najprestižnijeg svjetskog tiska „opernim baritonom bez premca“, Thomas Hampson je i više od toga; on je „ambasador američke pjesme“, istraživač vokalnih tehnika te inovator u glazbenom izričaju i primjeni moderne tehnologije. Održao je koncerte u najvećim koncertnim i opernim kućama svijeta, primio mnoga priznanja i nagrade struke, no najveće priznanje stiglo je od Američke akademije umjetnosti i znanosti za doprinos očuvanju i istraživanju američke pjesme – kulturne baštine njegove domovine. Njegova društvena osviještenost ide dalje: godine 2003. osnovao je fondaciju Hampsong posvećenu promicanju umjetničke pjesme u Americi, koja podupire muzikologe i mlade umjetnike projektima, simpozijima, tečajevima, debitantskim koncertima te predavanjima.

Inspiracija novim generacijama pjevača

Hampsonov lirski bariton virtuoznih tehničkih mogućnosti i njegova glazbena inteligencija omogućili su mu da u svojem umjetničkom djelovanju izvodi najširi mogući repertoar: od lieda, oratorija, glazbenog teatra, operete, opere do suvremene glazbe. Upravo zato ne iznenađuje što je 2011. godine ECHO Klassik upravo njemu dodijelio titulu Pjevača godine. To je priznanje primio već četvrti put u svojoj karijeri!
– Hampson ima izvanrednu sposobnost da uhvati poetsku esenciju pjesme i prenese je neposredno u slušateljevo uho i srce, stoji u često citiranoj objavi Washington Posta.

b96073e6dfde2cbf3b334b9357134570_Thomas_Hampson

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.