Premijera kazališne predstave “Pravila igre” prema tekstu Samuela Becketta “Play” u Klubu kulture!

Premijera kazališne predstave Teatra K.V.A.R.K. “Pravila igre”, prema tekstu Samuela Becketta “Play”, održati će se u četvrtak, 11. listopada i u petak, 12. listopada u 20h u križevačkom Klubu kulture.

Samuel Barclay Beckett, dramatičar i romanopisac irskog podrijetla jedan je od glavnih predstavnika teatra apsurda. 1969. godine dobio je Nobelovu nagradu za književnost.

Igra je smještena u svojevrsno čistilište gdje su dvije žene i muškarac prisiljeni rekapitulirati kratkotrajnu međusobnu vezu; nitko nije svjestan prisustva dvaju drugih. Prva Žena misli da je Muškarac pobjegao s Drugom ženom, ali ova Druga je zapravo otišla sama i misli da su Muškarac i Prva Žena još uvijek zajedno. Muškarac zna da je pobjegao od obje iako im je objema želio ostati ljubavnikom.

Redatelj ovog kazališnog komada je Boris Čataj, kazališni alternativac i redatelj koji je još 1974. osnovao komorni teatar u Križevcima. Više je puta nagrađivan na međunarodnom festivalu BRAMS za postavljanje Beckettovih kratkih drama, za najbolju režiju (“Come and go”) 1977. godine, za najbolju predstavu festivala (“Ohio Impromptu”) 1986. godine te za dugogodišnje sustavno istraživanje Beckettove dramaturgije. 1989. je postao i članom uglednog žirija BRAMS-a. Osnivač je Teatra K.V.A.R.K..

GLUME:
Prva Žena – Sandra Poštić
Druga Žena – Ivana Radić
Muškarac – Berislav Raguž

Trajanje: 45 min
Sezona: 2018./2019.

Prevela: Maja Hribar-Ožegović
Fotografija: Zdenko Radić

ULAZ: BESPLATAN

Vezano

Komentari su zatvoreni.