Nakon Terranea, Šibenik ostao i bez Skavillea

Skaville_2013_2096Još jedan manje: I dok mnogi još uvijek ‘probavljaju’ vijest da je Krešimirov grad izgubio Terraneo, iz Križevaca stiže još jedan udarac za Šibenik – grad festivala. Naime, Skavillage festival ili najplesniji festival u Hrvata seli u unutrašnjost Hrvatske, te se ove godine neće održati na Martinskoj gdje se održavao zadnja dva ljeta.

Skaville_2013_2122Besmisleno

– Festival je dobio veliku potporu na kontinentu što je nama kao organizatorima jako bitno. Bilo je super kod vas, ali u globalu, 95 posto ljudi, tj korisnika festivala bili su stranci ili ljudi s kontinenta. Trudili smo se, ali je jako skupo organizirati fest na Martinskoj koja nema nikakvu infrastrukturu, a onda imaš pet posto korisnika s područja Dalmacije – kratko je komentirao Saša Lončarić, predsjednik udruge K.V.A.R.K. koja stoji iza organizacije Skaville festa, dodajući:

– Eto, žao mi je što nismo prepoznati od lokalne ekipe, a to je baza na kojoj se temelji svaki fest i bez te podrške gubi se smisao.

Skaville_2013_2175Ukratko

Podsjetimo, Skaville festival u Šibenik je stigao 2012. godine nakon što su morali napustiti otok Krk. Novo mjesto održavanja festivala koji njeguje ska ritam pronašli su na Martinskoj, na mjestu nekadašnjeg autokampa, uživali su podršku lokalnih vlasti i kolega iz Kluba mladih Šibenik.

Skaville_2013_2170Plesalo se na ska uz Kanal sv. Ante dva ljeta, u isto vrijeme Šibenik je ponio epitet grada festivala, no čini se da 2014. Donosi neke nove vjetrove. Naredni mjeseci pokazat će u kojem smjeru pušu.(ŠP)

Vezano
1 komentar
  1. Uplašimeđodan piše:

    Kaj je Sale, 30 keka nije bilo dosta za podmazat kak si pričal okolo? Pa te nova šibenska garnitura sprašila van iz Martinske…

Komentari su zatvoreni.