Ide pristupna prometnica od Čreta do brze ceste

Gornji_Cret_poduzetnicka_poslovna_zona_KrizevciKRIŽEVCI – Gradsko vijeće ovlastilo je gradonačelnika Branka Hrga za potpisivanje sporazuma s Hrvatskim cestama, kojim će biti navedene međusobne obaveze partnera u izgradnji pristupne ceste od tamošnjeg čvora Podravskog ipsilona do gospodarske zone Gornji Čret. Kako je gradonačelnik objasnio vijećnicima, radovi će koštati oko 25 milijuna kuna, u čemu bi križevački proračun sudjelovao s vrlo povoljnih dva milijuna, na koliko se procjenjuje trošak izmještanja vodova s trase ceste, preostalih izvlaštenja i pripremnih radova.

– Dugo se borimo za ovaj projekt, on je bio česta tema razgovora u Hrvatskim autocestama. Ja se nadam da će sada to se privesti kraju, da se dalje može nastaviti s projektiranjem i kasnije naravno pripremom i izgradnjom te ceste, koja bi u budućnosti u stvari bila jedna dobra obilaznica sa istočne strane grada i pristup na samu brzu cestu, koja bi po odgovorima koje sam dobio trebala biti otvorena naredne godine, rekao je Hrg.

Osim što će Križevci tako dobiti obilaznicu koja će preuzeti tranzitni i promet teretnih vozila kroz grad, cesta će se cijelom svojom dužinom od 2,7 kilometara protezati duž gospodarske zone i biti osnova za njezino buduće širenje, naglasio je Hrg. Ono pak što ostaje za provjeru je članak 7. Sporazuma o međusobnim odnosima i zajedničkom financiranju izgradnje pripstupne ceste, u kojem piše da su strane suglasne da će njezina izgradnja započeti u razumnom roku, nakon ispunjenja svih uvjeta – dakle, bez konkretnog datuma, ali ipak do puštanja u promet dionice brze ceste od Gradeca do Križevaca.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. kalničan piše:

    Kad je u pitanju sporazum s Hrvatskim cestama, ne bi se štel mešat, ali ko s vragom tikve sadi o glavu mu,,,,,,,.Dokazano lopovska tvrtka u dokazano lopovskoj državi,,,ni ovim našim lokalnim političarima nije lako,,,kak ostati pošten,,,velki su to milijuni, ne verujem da nas ne buju ofarbali!

  2. Aspro piše:

    Čitam i nevjerujem.
    Uskoro ste i Vi na redu.

Komentari su zatvoreni.