Župan Koren: Natječaje ruši ‘žalbena mafija’

Darko_KorenKOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija nastavlja lani započete gradnje škola u Legradu i Sokolovcu, u potonjem i sportske dvorane, konačno bi trebala početi izgradnja manje škole u Cirkveni, a nastavit će se i poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade srednjih škola u Koprivnici, te Učeničkog doma u Križevcima. Za svaki od tih poslova, osim što se prvo u proračunu mora osigurati novac, isto tako moraju se i javnim natječajem odabrati najpovoljniji izvođači radova. To pak, veli župan Koren, uopće nije jednostavno kako se na prvi pogled čini, a razlog je taj što je pomoću žalbi moguće zaustaviti svaki projekt.

– Mi smo danas svi skupa, i u lokalnoj i u područnoj samoupravi izuzetno nezadovoljni sa Zakonom o javnoj nabavi, u smislu da zapravo postoje mogućnosti blokiranja svega i svačega. Danas vam se može na svaki natječaj javiti pojedinac ili pravna osoba koja i ne sudjeluje u njemu, dakle nema direktan pravni interes, ali se žali. Raznim postupcima, za koje su se već pojedini odvjetnički uredi specijalizirali, zapravo onemogućavaju realizaciju tog projekta, do onog momenta dok vi ne uđete s njima u nekakvi deal, u pregovore i dogovore, na način da im eventualno isplatite određenu naknadu za tu njihovu žalbu. Na to ja neću pristati nikad, kategoričan je župan.

Koren kaže da takvih tvrtki ima i u našoj županiji, no iako nikoga nije imenovao, zbog stalnog ulaganja žalbi na sve natječaje u kojima nisu odabrani, nije ni teško zaključiti na koga je mislio. Dodao je da je tu temu nametnuo i na sjednici Zajednice županija, te očekuje da država učini nešto protiv onih koji radi vlastitog probitka blokiraju cijeli niz ulaganja u državi.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
4 komentara
  1. kalničan piše:

    Vidiš, to nisam znal da i naši političari javno prozivaju mafiju,,,,znači znaju da postoji,,ak je tome tak, onda bi USKOK trebal obaviti obavijesni razgovor s županom Korenom, i pokrenuti kazneni progon protiv rečenih kočničara radova na školama,,,baš bi volel videti kak se bu državno odvjetništvo očitovalo prema ovoj županovoj inkriminaciji!?

  2. CrKveni kmer piše:

    E tada će biti problem ne samo za Hrgove i Korenove već i za takve kakav si ti, već se veselim danu kad vas Majdak pomete i baci u Vrtlin, samo mora paziti da se ne zaštopa pročistač otpada.

  3. sdpfuker piše:

    Pa da dođe crvena mafija

  4. CrKveni kmer piše:

    Čim Hrgova i Korenova Mafija ne dobije posao kriva je neka druga Mafija. Čekam dan kada će mafijaši Hrg,Koren i Međimurec završiti iza rešetaka.

Komentari su zatvoreni.