Čudo u Danskoj: Hrvatska pobijedila svjetske prvakinje, senzacionalna Kalaus zabila 9 golova

Nakon što su u prvom kolu iznenadile rukometni svijet pobjedom protiv Mađarske, rukometašice Hrvatske danas su priredile novu prvorazrednu senzaciju. Pobijedile su aktialne prvakinje svijeta Nizozemsku sa 27:25 i plasirale se u drugi krug natjecanja.

Utakmica je bila vrlo izjednačena većim dijelom, na poluvremenu su Nizozemke vodile 14:13, da bi u nastavku čekali do pretposljednje minute da neka od ekipa stekne prednost veću od jednog gola prednosti, da bi na kraju naše igračice stigle do velike pobjede.

Hrvatsku reprezentaciju do pobjede je predvodila briljantna Larissa Kalaus koja je zabila devet golova, no da taj podatak bude još vrijedniji, potrošila je samo 10 šuteva za spomenuti golgeterski učinak. Senzacionalan učinak 24-godišnje Križevčanke koja je proglašena za igračicu utakmice. Pored Kalaus, u redovima Hrvatske istaknula se Ćamila Mičijević koja je zabila šest golova. Spomenimo i da Dora Kalaus nije ulazila u igru.

U trećem kolu Hrvatska će igrati protiv Srbije, koja je u dosadašnjem dijelu turnira zabilježila po jednu pobjedu i poraz.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.