‘Tulum s(l)ova’ u Grkokatoličkoj katedrali

P2180071_tulum_slova_grkokatolicka_katedrala_srednja_gospodarska_skolaU utorak 18. veljače 2014. učenici Srednje Gospodarske škole Križevci su, u sklopu 2. faze projekta „Tulum s(l)ova“ pod nazivom “Čitanje u zajednici“, posjetili časne sestre kod Grkokatoličke katedrale Presvete Trojice u Križevcima, koje se brinu za starije i nemoćne osobe te mlađe kojima je potrebna skrb.
– U sklopu posjeta razgledali smo Grkokatoličku katedralu i čuli zanimljivosti i usporedbe u tradiciji grkokatolika i rimokatolika. Saznali smo primjerice da u katedrali postoji poseban tron za državne, a poseban za crkvene velikodostojnike, navode Katarina Grivić, Borna Buban, Luka Šantić i Davor Jembrek s profesoricom Majom Augustinčić Arsenović.

P2180120_tulum_slova_grkokatolicka_katedrala_srednja_gospodarska_skolaUčenici su čitali poučne priče o temeljnim ljudskim vrijednostima, a nakon toga su izrađivali zajedničku pjesmu prema načelima biblioterapije.
– Druženje uz zajedničko čitanje i razmjena iskustava između učenika različitih generacija, škola, pa čak i mjesta iz kojih dolaze je ono najvažnije što će nam ostati u sjećanju, zaključuju Katarina, Borna, Luka i Davor.

P2180093_tulum_slova_grkokatolicka_katedrala_srednja_gospodarska_skola

P2180088_tulum_slova_grkokatolicka_katedrala_srednja_gospodarska_skola

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.