Uredit će se najveće raskrižje u Križevcima

Hrvatske ceste pokrenule su realizaciju projekta kojim će se urediti 470 metara dionice od raskrižja Zagrebačke ulice s Ulicom branitelja Hrvatske i Ulicom Nikole Tesle (kod HAK-a) do raskrižja Trga svetog Florijana s Ulicom Petra Zrinskog, Ulicom kralja Tomislava i Trgom Josipa Jurja Strossmayera, odnosno najvećeg i najprometnijeg raskrižja u gradu, između Gradske kavane, nebodera i hotela, potvrdile su za Križevci.info Hrvatske ceste. Doznajemo da se i za novo raskrižje planiraju semafori.

Navedenim projektom planirana je, između ostalog, temeljita obnova kolnika s proširenjem, uređenje svih raskrižja na navedenoj poddionici, uređenje odvodnje te izgradnja pješačko-biciklističkih staza na dijelovima gdje nedostaje, čime će se poboljšati kvaliteta i sigurnost prometovanja svih sudionika u prometu, a posebice djece i pješaka“, objasnili su detaljnije. Na križanju kod nebodera nedavno su postavljeni novi semafori na kojima se, u doba dana kad je promet intenzivniji, stvaraju velike gužve.

Uredit će se i izlazak iz Tuđmanove ulice na glavnu prometnicu kod kapele sv. Florijana, gdje mnogi vozači ne poštuju znak za obavezno zaustavljanje. Radovi mogu početi, najavljuju iz Hrvatskih cesta, nakon što se izradi projektna dokumentacija, ishodi građevinska dozvola i riješe imovinsko-pravni odnosi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.