Branko Hrg: Do Varaždina možda tunelom kroz Kalnik?

Branko-Hrg-novi-predsjednik-HSS-a_ca_largeKRIŽEVCI – I križevački gradonačelnik Branko Hrg dao je svoj prilog raspravi o mjestu Podravine i Prigorja u budućem regionalnom ustroju države; i u ulozi čelnika grada koji je urbano središte kalničkog Prigorja, ali i kao predsjednika HSS-a, iz njegovog obrazloženja vidljivi su razlozi za stav koji je županijski odbor stranke već obznanio, a prema kojem je više razloga za okretanje prema Zagrebu, nego što je prema Varaždinu.

– Ovom prigorskom dijelu to ne odgovara – nema ceste, nema vlaka, čovjek sebi mora uzeti godišnji odmor da ode u Varaždin. To je ko nekad kad su ljudi iz mojeg kalničkog kraja išli petkom na sajam, onda su si cijeli dan uzeli, išao je ujutro i vratio se doma navečer, rekao je Hrg, te dodao da je sa Zagrebom sasvim drugačija priča.

– Nama sada treba krenuti drugi pružni kolosijek, cesta će praktički ove godine biti gotova, a na godinu ide samo oprema. Sve smo usmjerili prema Zagrebu i sada nas netko vuče na drugu stranu. Može, u redu, nemam ništa protiv, ali neka nam se omogući željeznički prijevoz – ne znam kud će ići, možda tunel i nova pruga kroz Kalnik – neka nam se omogući prometnica i redovne autobusne linije, pa OK, idemo o tome razgovarati, slikovito je opisao.

Preustroj kakav se provodi nema opravdanja, jer građani gube sate i kune na bespotrebna putovanja do službi koje su do jučer imali u susjedstvu, a država ima novi trošak plaćanja putovanja svojih zaposlenika, zaključuje Hrg. Iskustvo govori da kako god bude na koncu odlučeno, odlučit će politika, a u tom slučaju manje je važno što će i brza cesta i nova pruga stići sve do mađarske granice.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Bokeljanin
Bokeljanin
Varaždin je na 40-ak km od Križevaca, i to cestom preko Hruškovca, a autom je to nešto malko više od pola sata. Tunel kroz Kalnik bude građen, kada se riješi Pelješki most, i Hrv. zagorje poveže tunelom(ima) sa Zagrebom, za što već dva-tri desetljeća postoje gotovi projekti (4 varijante), ali čak ni veliki mađioničar i opsjenar Bandić ne može nagrabljati toliko love da se to isfinancira… Nekak mi se čini da bi se prije zalagal da se dalmatinsko zaleđe poveže sa hercegovačkim kršem, nek Agram sa Zagorjem… Kaj se tiče željeznice (onomad gvozdenice) prema VŽ, ne znam koliko je široj… Više »
varaždinec
varaždinec

Poštovani,
KUPITE SI VARAŽDINSKI TJEDNIK 7PLUS gdje je intervju s Vašim gradonačelnikom gdje on govori o tome da su Križevci praktički odsječeni od Varaždina i da prije bude tunel kroz Kalnik nego da se nešto poduzme oko sanacije ceste Sudovec-Kipišče-Novi Marof, Vi crveni kmerovi i taj Vaš KRIŽEVCI INFO SU K.O.M.U.N.I.S.T.I.Č.K,.O. S.M.E.Ć.E KOJI LAŽU I KRIVO PRENOSE VIJESTI SAMO DA NEKOGA VRIJEĐAJU I DISKREDITIRAJU JEL NIJE CRVENO G.O.V.N.O

Križevčan
Križevčan

treba pustiti Hrga da najprije probije tunel do Varaždina pa ga onda od*ebat, ili ga jednostavno pustiti da radi dok mu USKOK zbog SKIMT-a ne pokuca na vrata… i da dobro kažeš, zašto tražiti batinu i berač za jabuke kad ona i sama padne, samo treba biti pametan i strpljiv 🙂

Slušatelj-gledatelj
Slušatelj-gledatelj
Imam informaciju od jednog visokopozicioniranog igrača iz vladajuće strukture u gradu, koji se navodno sreo u jednom kafiću i razgovarao sa ljudima iz samog vrha sdp-a ujedno najbližim majdakovim suradnicima, koji kažu kako je ovaj već razgovarao sa svima iz sadašnje oporbe i dvojicom, trojicom nezadovoljnih iz hrgovog ešalona. Isto tako kažu dečki da im stranački šef niti ne pomišlja na to da sdp odmah sada ide na Hrgovo rušenje ili stvaranje većine u Gradskom vijeću, on je kažu skloniji čekati još neko vrijeme, i pustiti Hrga da se sada bori sa svojima unutar kluba vijećnika i sa Husincima. I… Više »
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Vidim da si lepo informeran… Majdak je prepametan igrač da bi sad rušil vlast u gradu i ne znam kaj, kak ovaj gore zeleni hračak marijan spominje… Da samo oko SKIMT-a, ima tu još i busna stara gdi je merkator, pa gdi je lidl, ima tu materijala….

Građanin
Građanin

Ferdo, iskreno rečeno jako bih se razočarao u majdaka, kada bi sada kao predsjednik sdp-a u gradu počeo okupljati oporbu i počeo rušiti Hrga, hss i hdz u Križevcima.