Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Branko Hrg: Do Varaždina možda tunelom kroz Kalnik?

Branko-Hrg-novi-predsjednik-HSS-a_ca_largeKRIŽEVCI – I križevački gradonačelnik Branko Hrg dao je svoj prilog raspravi o mjestu Podravine i Prigorja u budućem regionalnom ustroju države; i u ulozi čelnika grada koji je urbano središte kalničkog Prigorja, ali i kao predsjednika HSS-a, iz njegovog obrazloženja vidljivi su razlozi za stav koji je županijski odbor stranke već obznanio, a prema kojem je više razloga za okretanje prema Zagrebu, nego što je prema Varaždinu.

– Ovom prigorskom dijelu to ne odgovara – nema ceste, nema vlaka, čovjek sebi mora uzeti godišnji odmor da ode u Varaždin. To je ko nekad kad su ljudi iz mojeg kalničkog kraja išli petkom na sajam, onda su si cijeli dan uzeli, išao je ujutro i vratio se doma navečer, rekao je Hrg, te dodao da je sa Zagrebom sasvim drugačija priča.

– Nama sada treba krenuti drugi pružni kolosijek, cesta će praktički ove godine biti gotova, a na godinu ide samo oprema. Sve smo usmjerili prema Zagrebu i sada nas netko vuče na drugu stranu. Može, u redu, nemam ništa protiv, ali neka nam se omogući željeznički prijevoz – ne znam kud će ići, možda tunel i nova pruga kroz Kalnik – neka nam se omogući prometnica i redovne autobusne linije, pa OK, idemo o tome razgovarati, slikovito je opisao.

Preustroj kakav se provodi nema opravdanja, jer građani gube sate i kune na bespotrebna putovanja do službi koje su do jučer imali u susjedstvu, a država ima novi trošak plaćanja putovanja svojih zaposlenika, zaključuje Hrg. Iskustvo govori da kako god bude na koncu odlučeno, odlučit će politika, a u tom slučaju manje je važno što će i brza cesta i nova pruga stići sve do mađarske granice.(RKC)

wpDiscuz