Predstavljeni rezultati i planovi Županijskog ribolovnog saveza

konferencija_2_zupanija_ribolov_savezŽupanijski ribolovni savez održao je u ribičkom domu ŠRK Štuka Torčec konferenciju za medije na kojoj su predsjednik saveza Ivan Petak, dopredsjednik Ivica Vrabec, predsjednik povjerenstva za  sportski ribolov Bojan Kovačić i predsjednik povjerenstva za špinerski ribolov Mirko Hanžeković nazočnim medijima predstavili rezultate pojedinaca i klubova ostvarenim na razini države te na svjetskim prvenstvima. Predsjednik Petak među izvrsnim rezultatima je posebno istaknuo ekipu seniorki ŠRK Koprivnice, koja je osvojila 4. mjesto u ligi te Kup Hrvatske dok je pojedinačno najbolja na Kupu Hrvatske bila  njihova članica Tatjana Štajduhar, koja je uredno s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu za žene osvojila srebrnu medalju.

konferencija_1_zupanija_ribolov_savezTakođer su predstavljene planirane aktivnosti za 2014. od kojih je najznačajnija organizacija prvenstva 3. zone na kojem sudjeluju klubovi sa područja Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Međimurske županije. Istaknuto je da sljedeće godine Hrvatski športski ribolovni savez obilježava 80 godina postojanja, a županijski 20 godina te će se projektom „Ribiči i ribe u djelima umjetnika Podravine i Prigorja“ organizirati prigodne izložbe slika i skulptura. Kompletni rezultati svih klubova i natjecatelja mogu se pogledati na web stranicama saveza.

Županijski ribolovni savez organizirao je 6 polaganja ribičkih ispita koje je položilo 157 ribiča što pokazuje da ribolov ima sve više poklonika. Naglašeno je da su ribiči i čuvari prirode te je poribljavanjem u vodu vraćeno više od 24 tone ribe na području županije.
– U županiji imamo prekrasne vode s kojima se možemo pohvaliti, no stalno naglašavamo da ih treba čuvati. Ovih naših oko 3000 članova na razini županije nisu samo ribolovci i ribiči, nego su i čuvari te dragocjene prirode, i stalno ističemo da bi svatko od ribiča trebao postati na neki način i čuvar prirode, zaključeno je na konferenciji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.