Košarkaši ‘Radnika’ nižu pobjede

KK_Radnik_seniori_kosarkaNakon Đurđevca, Radnik je upisao bodove i protiv prošlogodišnjih prvaka iz Čakovca. U egal utakmici, domaćin je uspio slomiti protivnika tek u zadnjoj četvrtini i upisati pobjedu.

Radnik je krenuo u susret serijom 7-0, no gosti iz Čakovca se ubrzo vraćaju u igru, te prva četvrtina završava s pet poena prednosti za domaćina. Druga dionica je bila festival trica, momčad trenera Tomasa tek dvije minute prije kraja poluvremena postiže prve poene iz igre. Iako su postizali većinom ubačaje iza linije tri poena domaćin se ne uspijeva odvojiti. Na odmor se odlazi izjednačenim rezultatom, 41:41. Drugo poluvrijeme započinje kao i druga četvrtina, Dominik Nervo i Luka Tomas postižu trice, te se odvajaju na osjetniju prednost. U tom periodu centar Matija Jericha dobiva svoju četvrtu osobnu. Nezadovoljan sudačkom odlukom skoro dolazi do fizičkog obračuna između njega i suca, ali ostalo je samo na verbalnom okršaju. Nakon dobrog starta drugog poluvremena dolazi do pada koncentracije većeg djela ekipe, no ne i Bojana Hrandeka koji sjajnom igrom održava prednost. Tri minute prije kraja utakmice Bojan postiže dvije uzastopne trice, nakon kojih se nadovezao još i junior Marko Jukić s jednom svojom i pitanje pobjednika je bilo odlučeno.

Da se u drugim ligama vodi službena statistika, Hrandek i Nervo bi vjerojatno upisali “double double” učinke. Bojan je upisao 26 poena dok je Dominik ubacio njih 17 od čega čak pet trica.
Marko Jukić također igra sjajno drugi dio prvenstva, u ovoj utakmici je upisao 19 poena. Kod gostiju su se istaknuli Milan Kolovrat s 25 poena, te Stjepan Kranjčec s njih 20. U domaćem sastavu nije igrao Marko Kirin zbog bolesti.
S obzirom na to da Radnik u sljedećem kolu gostuje kod KK Rudar Cimper kojeg su uvjerljivo porazili u prvom dijelu sezone, možemo očekivati i treću uzastopnu pobjedu.

Radnik – Čakovec 85:73 (20:15, 41:41, 65:61)
Radnik: Hrandek 26, Jukić 19, Nervo 17, Maksić 9, Tomas 5, Beljo 4, Pomper 3, Jericha 2, Deković, Prstec, Vragović, Kovačević.
Čakovec: Kolovrat 25, Kranjčec S. 20, Goleš 12, Keresteš 5, Vehtersbah-Stojan 4, Novak 4, Drk 3, Baranić, Bogdan, Barlović, Kranjčec M.

Vezano

Komentari su zatvoreni.