Novo lice Ratarne, Grdenićeve i Krešimirove

KRIŽEVCI – Gradonačelnik Branko Hrg i stambeno-komunalni pročelnik Anđelko Nervo obišli su tri velika radilišta na području grada, a obilazak su započeli na Ratarni, gdje traje izgradnja ceste, parkirališta i odvodnje, dok je vodovodna mreža već zamijenjena.
– Na tom dijelu izgrađena je jedna cesta koja spaja Ulicu bana Jelačića s gospodarskim zgradama Visokog gospodarskog učilišta gore na Ratarni, te će na tom dijelu biti izgrađeno oko 120 parkirnih mjesta, koja će biti dovoljna za potrebe kako djelatnika škole tako i svih ostalih učenika odnosno studenata tih škola, kaže pročelnik Nervo o ulaganju vrijednom 2,3 milijuna kuna.

Šetnja gradilištima nastavljena je u Ulici kralja Petra Krešimira, gdje je počela izgradnja pješačke staze uz vrlo prometnu županijsku cestu. U taj posao Grad ide zajedno sa Županijskom upravom za ceste.
– Profil ceste nije zadovoljavao potrebe. Znači tu surađuju ŽUC i Grad Križevci, gdje će Grad izgraditi nogostup u dužini jedan kilometar, a cestu će ŽUC riješiti o svojem trošku, pojasnio je A. Nervo.

Ako vremenske prilike dozvole, plan je ove jeseni završiti što veći dio podloge i postavljanja rubnjaka, a asfaltiranje bi pričekalo proljeće. Vrijednost same pješačke staze bit će oko 800 tisuća kuna, a koliko će ŽUC morati uložiti u proširenje ceste i novi sloj asfalta, tek će se vidjeti. Treće pak gradilište u samom je centru, u Grdenićevoj ulici, koja je proljetos morala biti raskopana zbog postavljanja nove kanalizacije, a sada joj slijedi temeljito uređenje.

– Ugradit će se obostrano novi rubni kameni i asfaltirati habajući sloj na čitavoj ulici. Planiramo da bi sve trebalo biti gotovo negdje do konca desetog mjeseca, kaže pročelnik Nervo.
Do tada novi izgled trebalo bi dobiti oko 450 metara ulice, a ukupno ulaganje, od početka gradnje kolektora do asfaltiranja, iznosit će oko 2,4 milijuna kuna.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.