Uskoro otvorenje županijskog Volonterskog centra

Bivša_sinagoga_Križevci_Dom_mladih_BrchKRIŽEVCI – Volonterski centar Koprivničko-križevačke županije uskoro će u Križevcima otvoriti svoja vrata. Osnivanje i uređenje centra financira se novcem iz Europske unije, preko IPA programa Turizam bez granica, gdje je mađarski partner grad Nagyatad, objasnio je predsjednik križevačkog Savjeta mladih Željko Jurković. Volonterski centar bit će smješten u prostoru nekadašnje križevačke sinagoge koja će tijekom godine postati Turistički informativni centar.
– Tamo je osiguran prostor za ured Volonterskog centra. Kroz neke druge EU projekte osigurali smo tehničku podršku za rad samog centra. Sada krećemo u izradu projektne dokumentacije za zapošljavanje osobe koja će voditi Centar. Dakle, središnjica Volonterskog centra Koprivničko-križevačke županije bit će u Križevcima, s točkama u Koprivnici i Đurđevcu, rekao je Jurković.

I prije uređenja Turističkog centra, Grad Križevci osigurat će prostor za rad Volonterskog središta. Jurković ističe da je to veliki pomak za razvoj civilnog društva na županijskoj razini, a i unaprijedit će se volonterstvo, koje je u našem kraju još u povojima. Volonterski centar educirat će sve zainteresirane za taj oblik društvene uključenosti, a postojat će i mogućnost volontiranja van granica naše zemlje.
– Jedna od prvih suradnja bit će ona s našim partnerima iz Mađarske. Mađarski će volonteri doći u Križevce, na našu turističku manifestaciju Križevačko veliko spravišče, a potom će naši volonteri ići na neku od njihovih manifestacija, kaže Jurković.
Uređenje prostora Volonterskog centra financira se novcem iz IPA programa Europske unije, a Jurković se nada da će iz nekog europskog fonda uspjeti osigurati sredstva i za zapošljavanja voditelja centra.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.