Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Poruke s Glavne skupštine HSS-a: ‘HSS i HDZ su jedina alternativa nesposobnoj i štetnoj Vladi’

Hrg pozvao Radmana da preispita odluku o ukidanju 11 dopisništava HRT-aOKO 900 članova HSS-a okupilo se u Zagrebu na programskoj Glavnoj skupštini stranke s koje je istaknuta ambicija za smjenom aktualne vlasti na predstojećim europskim, ali i idućim parlamentarnim izborima.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg na skupštini je podnio izvješće za prošlu godinu, predstavljen je Nacrt programskog djelovanja Europske pučke stranke u idućih pet godina i donesen programski dokument HSS-a “Vizija za 21. stoljeće”.

Hrg je poručio da je pred HSS-om prilika za pravu političku utakmicu i povratak u sam vrh kao važnog faktora na domaćoj političkoj sceni. Ističući strateško partnerstvo s HDZ-om, rekao je da kroz zajedničko punopravno članstvo u Europskoj pučkoj stranci, jedino ove dvije stranke mogu zastupati interese Hrvatske u Europi, te pokušati surađivati da budu jedina realna alternativa aktualnoj, kako je rekao, nesposobnoj i za Hrvatsku štetnoj Vladi.

Kroz partnerstvo s HDZ-om, dodaje Hrg, HSS je odredio svoj pravac i ambicije: mjesto u EU parlamentu, znati kandidata na predsjedničkim izborima i vratiti stranku u Sabor s dovoljnim brojem mandata. ”HSS će po prvi put od stvaranja hrvatske države izborne rezultate čekati sa svojim partnerima u pobjedničkom šatoru. I bit će pobjednik u noći izbora, a ne nakon uspješne trgovine poslije izbora”, poručio je Hrg.

Sa skupštine u znaku predstojećih europskih izbora pozvao je na snažnu potporu Marijani Petir, HSS-ovoj kandidatkinja na koalicijskoj listi s HDZ-om. ”Ovo je prilika koju ne smijemo prokockati, koja HSS-u garantira veliki povratak na političku scenu. Ostvarili smo dobre rezultate na lokalnim izborima, ponovimo ih na EU izborima”, poručio je Hrg.

HDZ-ov Željko Reiner u pozdravnom govoru okupljenim HSS-ovcima potvrdio je strateško partnerstvo s HSS-om u, kaže, presudnom trenutku za Hrvatsku. A onda istaknuo zajednički cilj – smjenu aktualne vlasti na koju se žestoko obrušio. ”Imamo, nažalost, vlast koja uništava državu, koja ima drugačije svjetonazore nego što ih mi imamo. Ali nije samo stvar u svjetonazorima, već u tome što su oni gospodarski uništili Hrvatsku i što ako tako nastave, ćemo svi zajedno kad pobijedimo na izborima, imati uništenu i spaljenu zemlju. Zadnji je trenutak da nešto svi zajedno poduzmemo”, poručio je Reiner.

Osim HDZ-a, na HSS-ovu skupštinu izaslanike su poslali i IDS, HSU, Stranka umirovljenika, HSP A. Starčević, te Slovenska ljudska stranka.(index.hr)

wpDiscuz