Učenici Područne škole Veliki Raven posjetili KUD “Prigorje”

U sklopu projekta Umjetnost i kultura 54+ „Uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja“ , financiranom iz Europskog socijalnog fonda, u srijedu 10.10.2018.g. učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca, Područna škola Veliki Raven sa svojim su učiteljicama, Anđelkom Balić, Renatom Trstenjak, Jasminom Borošak te pripravnicom Anitom Đurec, posjetili Kulturno umjetničko društvo „Prigorje“ Križevci, čije se središte odnedavno nalazi u ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog 5.

Tom prigodom članovi društva učenike su upoznali sa aktivnostima društva, dijelovima nošnje te tkalačkim stanom. S obzirom da su aktivnosti ovoga projekta usmjerena na uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život, a osobito važan aspekt međugeneracijska solidarnost, učenici su imenovani „Malim istraživačima ravenskog kraja“ te tom prigodom dobili akreditacije i zadatak da starije osobe u svom kraju potaknu na pričanje o običajima, plesovima, pjesmama te odjeći koju su nekada nosili. Djeca će tijekom školske godine izraditi radove na ovu temu te će biti prikazani na završnoj izložbi projekta.

Osim aktivacije starijeg stanovništva cilj ovog zadataka je i prikupljanje podataka o baštini ravenskog kraja te obogaćivanje turističke i kulturne ponude križevačkog kraja. Ovo je bilo jedno lijepo i korisno druženje, gdje su djeca pokazala ples i pjesmu kraja iz kojeg dolaze i zahvalila na gostoprimstvu članovima KUD-a knjigom „Etnografska spomenicu – Raven“ autorica Martine Krivić Lekić i Magdalene Đurašek.

Vezano

Komentari su zatvoreni.