Nezaboravna četiri košarkaška dana punoglavaca u Italiji

KK_Krizevci_punoglavci_Italija_Sa_domacinimaŠesnaesto izdanje vrlo cijenjenog i opsežnog turnira za najmlađe uzrasne košarkaške kategorije,Torneo della Befana, u nedjelju (5. siječnja 2014., op.ur.) je navečer zatvorio vrata dvorane u Piombino Dese, jednoj od šest lokacija u i oko Padove, gdje su se odvijali finalni okršaji dječaka (2003. godište i mlađi) u mini basketu. Utihnuo je žamor preko 800 dječaka i oko stotine njihovih trenera i voditelja i ispraznile su se tribine koje će, barem što se ove uzrasne kategorije tiče, mirovati do sljedećeg blagdana Sveta tri kralja 2015. godine, koji se evo u Italiji obilježava i ovim sjajnim turnirom.

KK_Krizevci_punoglavci_Italija_S_peharomNa finalnim se okršajima zahvaljujući križevačkim punoglavcima – jedinoj squadri izvan apeninskog poluotoka – vijorila hrvatska trobojnica i svirala Lijepa naša – i to ne samo iz kurtoazije! Križevački su dečki – koji su cijelo vrijeme bili vrhunski ambasadori svojeg grada, domovine, pa i doma i kućnog odgoja – pobijedili i u dvoboju za treće mjesto, što je bila njihova peta pobjeda u šest susreta, čime su i na sportskom planu upisali briljantan rezultat i vrhunsku referencu za naredne godine. Fenomenalni Noa Svoboda proglašen je potpuno zasluženo najboljim igračem cijelog turnira, tako da mlada križevačka ekipa može biti prezadovoljna svojim sportskim dosezima na svom prvom inozemnom natjecanju. Mat i Toc mogu biti, a i jesu, jako ponosni na svoje pulene i na i izvan parketa…

KK_Krizevci_punoglavci_turnir_Italija_1Punoglavci su se u grad pod Kalnikom vratili u ponoć između nedjelje i ponedjeljka prepuni dojmova koji će se u njihovim glavama zasigurno slijegati još neko vrijeme – čak i neovisno o sportskom rezultatu koji su postigli na sjeveru Italije. Svima njima – i dječacima i njihovim trenerima Matu Bolčiću i Tocu Matoiću – ponajviše će u sjećanju ostati velika srdačnost i gostoprimstvo njihovih talijanskih domaćina koji su se pobrinuli da hrvatskoj družini ne fali ni ‘ptičjeg mlijeka’ i koji su im otvorili vrata svojih domova (dečki su bili smješteni u obiteljima igrača kluba domaćina Jolly basketa) u kojima su se doista osjećali kao članovi tih obitelji. Njihovi su domaćini bili i žestoki i najbučniji navijači križevačke ekipe, a na rastanku je pala i pokoja suza koja je zapečatila dugo sjećanje na nezaboravne talijanske dane.

KK_Krizevci_punoglavci_turnir_Italija_2Križevačka ekspedicija posebnu zahvalnost duguje neumornoj Giuliani Mantovan iz Hurricane basketballa, koja je još od pripremnih dana brinula o križevačkoj ekipi i njenom dolasku na sjever Italije, a tijekom turnira 25 je sati dnevno bila posvećena mladim križevačkim košarkašima i njihovom rasporedu. Križevčanima će u lijepom sjećanju ostati i vice-presidente Jolly basketa, Sandro Di Liberali – dobri Djed Mraz križevačkih punoglavaca u ta četiri dana.(kk-krizevci.hr)

Noa_Svoboda_KK_Krizevci_punoglavci_turnir_Italija

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.