S krajem godine 9428 nezaposlenih

HZZ_nezaposleni_KriževciKOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – Prošlu smo 2013-tu okončali s najvećim brojem nezaposlenih u zadnjih 11 godina; još 329 stanovnika naše županije prijavilo se do kraja prosinca i prošle godine u popise Zavoda za zapošljavanje, te za 3,6% povećalo brojku iz studenoga, pa smo 2013-tu zaključili s 9428 nezaposlenih.

Prošla godina tako se približila po lošem rekordima iz prve polovice 2002-ge godine, u čijem je trećem mjesecu zabilježeno više od 10 tisuća nezaposlenih u našoj županiji. Prema izvješću Područne službe Zavoda za zapošljavanje, poslodavci su tijekom prosinca prijavili 251 potrebu za radnicima, što je prema studenome porast od 11%, ali i povećanje od 118% prema lanjskome prosincu. Statistika na razini godine govori da je lani traženo 5% više radnika nego godinu prije. Pomoću desetak mjera aktivne politike zapošljavanja lani je do posla došlo više od tisuću naših sugrađana, od čega daleko najviše u sklopu javnih radova, te na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
kaja
kaja
Zahvaljujem komentatorima, i drago mi je da smo se u puno toga složili… Zato i mislim, da uvjek ima izlaza?! Hvala Bogu da imamo potencijala, za kopanje, oranje, bikove, krmače i stručnjake za pomoć, pa idemo zajedno pokrenuti lavinu dobrih ideja i energiju za ostvarenje….. Idemo i za one koje zanima hodočašće, omogućiti da upoznaju NAŠEG sv. Marka. Kako će netko drugi to cijeniti, ako mi domaći do toga ne držimo? I Bistrica je vidjela svoje potencijale, i to iskoristila. I Ludbreg također…. Mi- ostali tamo dođemo potrošiti novac….. Naši mladi rade u Zgb (hvala Bogu, da je blizu i… Više »
Aspro
Aspro

Ovo o hodočasničkom turizmu mi je prejako!LOL
Prije bi imali koristi da pokrenemo sex turizam,ima kleti okolo naokolo i udri,najam dnevno cca 50 eurokrema pa do 100 eurokrema.Delanec uključen u cijenu.Međugorje(Čitluk) je najobičniji mit i dan danas ga Vatikan nije priznao.Nisu prigorci hercegovci da muljaju kak su vidli Sv. Marka.
Ludbreg je centar of d vrld,normalno je da ljudi idu tam,to je ko magnet nekakav,kužiš?!
Treba ranit krmače,krave i bikove,kopati i orati pa bude rezultata i radnih mjesta.Od preseravanja i izmišljanja tople vode nikad nije,ni sada ni ikada,nema ništa……..

kaja
kaja
Uvjek me rastuži priča o nezaposlenima. To je tako deprimirajuće, pogotovo za mlade… Interesantno je kako se nama ništa ne isplati… Ovaj kraj ima toliko poljoprivrednih potencijala. Učilište koje radi od 1860. god., od kojeg su nastali fekulteti i u Zagrebu. Cijela bivša država i istočna Europa dolazili su u Križevce na obrazovanje.Toliko stručnih ljudi, a sad imamo i Zavod HAZU-a, bilo bi lijepo da se zajednički organiziraju, možda eko proizvodnja hrane???? Pada mi na pamet, hodočasnički turizam…. Pa tu je 3. hvatski Svetac… Svi vidimo, kako ja napredovala Bistrica, Ludbreg, Međugorje…. U konačnici postali smo i prejatelji sa Čitlukom,… Više »
Analitičar
Analitičar
Gospođo, u gradu (13 godina) i u županiji (24 godine) je na vlasti jedna te ista politička opcija. Na vlasti su samo zato jer mi kao narod mislimo kako je pametnije šutjeti nego pričati? Pa dajte mi recite tko je odgovoran što ovdje nema turizma, što ne koristimo svoj poljoprivredni potencijal, što smo zaboravili da smo grad škola i visokog školstva, što smo gotovo uništili šport u gradu? Zar mislite da ima nade ako se sada netko udruži sa HSS-om ili da samo pokaže želju da pomogne? Ma nema gospođo draga, Hrg će ga iskorititi za svoje politikanstvo i eventualno… Više »
presvetli
presvetli

Bravo za HDZ, HSS i SDP u našoj županijji, uspjeli su u onome u čemu nije niti yuga, ljude ostaviti bez posla i skoro pa na cesti.