Za Vincekovo blagoslov trseka, špelancija i natjecanje u pripremanju kotlovine

1_županijsko_Vincekovo_Kalniku_2011_by_Marcel_KovacicTreću godinu zaredom Kalnička poljoprivredna zadruga u suradnji s poduzećem Kalničanka proizvodi d.o.o. organizira natjecanje u pripremanju koltovine “Potkalnički kuhar godine – Vincekovo 2014.”, koje će se održati u subotu, 18. siječnja u 19 sati u prostorima Kalničkog vinskog podruma. Prijave se do četvrtka 16.1. mogu popuniti u restoranu “Kalnička kljet” ili putem e-pošte. Više informacija o samom natjecanju i tituli može se dobiti na broj 091/405-4013.

Vincekovo_Sveti_Vinko_najbolji_kuhar_kotlovina_Kalnik_natjecanje_2Organizator će i ove godine svakom natjecatelju dodjeliti tri vrste mesa i osnovno povrće, a ostale tajne natjecatelji mogu koristiti u vlastitom aranžmanu. Svaki natjecatelj si je također dužan osigurati plinsku bocu, plamenik i alat. Svi posjetitelji će moći od 19 sati promatrati kuhanje, a od 21 sati i probati sve kotlovine koje žele te na glasačkom listiću zaokružiti svog favorita.

Vincekovo_Sveti_Vinko_najbolji_kuhar_kotlovina_Kalnik_natjecanje_1Isti se dan u Badelovom vinogradu u Širokom Brezju održava Županijsko Vincekovo, gdje je od 14 sati zakazan “blagoslov trseka” koji će vršiti Martinski biskupi Martin Bilikum I., Janton Mudlin I. i Vincina Poberun III. U 17 sati u na Strossmayerovom trgu u Križevcima će se održati špelancija po Križevačkim štatutima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.