Jurčić u Križevcima o porezu na kapitalnu dobit i listi za dijasporu

Danas popodne u Križevcima je boravio Ljubo Jurčić, premijerski kandidat Socijaldemokratske partije Hrvatske, koji je u našem gradu boravio na povratku iz Koprivnice. U društvu kolega iz križevačke gradske organizacije SDP-a posjetio je tvornicu obuće "Lora" u ulici Nikole Tesle, razgovarajući s njenim vlasnikom Jadrankom Kovačem, da bi svoj posjet Križevcima završio druženjem s članovima stranke i građanima, odgovarajući na njihova pitanja.

Najizgledniji kandidat SDP-a za predsjednika hrvatske Vlade, među ostalim, izjavio je kako je strategija hrvatskoga gospodarstva u orijentaciji na proizvodnju jedinstvenih proizvoda pogodnih za izvoz, kako pogodnim mjerama treba spriječiti povećano zaduživanje građana a samim time i države, te kako je za uvođenje poreza na kapitalnu dobit, jer je "i sam zaradio na prodaji dionica Ine, pa zašto ne bi na tu dobit platio porez".
Kako je među građanima na terasi lokala na Nemčićevom trgu bilo i Jurčićevih "zemljaka", zanimalo ih je zašto je SDP odlučio povući svoje kandidate s 11., tzv. liste za dijasporu. Jurčić je kazao da, iako i sam Hercegovac, ta lista vrlo malo pomaže hrvatskim građanima u inozemstvu, pogotovo onima u Bosni i Hercegovini, čiji bi stanovnici hrvatske nacionalnosti svoju lojalnost morali iskazivati Sarajevu kao glavnom gradu njihove države.
Među nekoliko pitanja građana našla su se i ona o mogućoj Jurčićevoj ženidbi u inozemstvu ili Hrvatskoj, te o broju i kvaliteti njegovih satova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.