Za vraćanje lanjskog duga trebat će godina i pol

Mato_Devcic_lijecnik_doktor_Opca_bolnica_KoprivnicaKOPRIVNICA – Od kad je polovicom listopada imenovan ravnateljem županijskoga Zavoda za hitnu medicinu, dr. Mato Devčić uspio je za oko 90 tisuća kuna smanjiti naslijeđeni minus u poslovanju ustanove, težak oko 440 tisuća kuna. Taj je dug nastao uglavnom neplaćanjem prekovremenih sati.
– Određenim greškama u poslovanju bivše uprave i kontinuiranim svakomjesečnim nagomilavanjem prekovremenih sati se stvorila određena financijska – to se sad popularno zove nebuloza, ali možemo reći minus, koji mi moramo, ja mislim da je realno očekivati u godinu i pol, iz naših redovnih sredstava razriješiti. Dakle, prvenstveno mislim da je vrlo bitno da obeštetimo radnike, a to je znači da im apsolutno na svaki mogući način, to je prvenstveno financijski, a i institutom slobodnih dana, omogućimo da realiziraju svoje slobodne sate, objasnio je dr. Devčić.

Ravnatelj Devčić naglašava da je u zadnja tri mjeseca ispravljeno sve što je lanjski inspekcijski nadzor zapisao među uočene nepravilnosti.
– Pravni aspekt je bio problematičan, situacija u kojoj se ne poštuju, pa mogu reći i temeljni zakonski propisi, generira niz problema, i organizacijskih i stručnih i financijskih i svakakvih. Konstatacija tog izvida koji je napravila inspekcija HZZO-a govori baš o tome, znači o nizu propusta koji su rađeni u poslovanju i funkcioniranju zavoda, obavezama koje smo trebali provoditi, itd. Što se tiče tog nadzora, to je apsolutno sve riješeno, u ovom času mi nemamo nikakvih spornih situacija, služba apsolutno funkcionira po svim propisima, bio je jasan ravnatelj.

Osim rješavanja pravnih akata nužnih za rad ustanove, zapošljavanjem nekolicine novih djelatnika broj prekovremenih sati sveden je na opravdanih 10-tak posto u ukupnom broju, naveo je ravnatelj Devčić. Na redovnom mjesečnom gostovanju novinara u županijskom Zavodu za hitnu medicinu izviješteno je da je tijekom prošle, prve godine rada, ambulantno zbrinuto oko tri tisuće, a na terenu oko pet tisuća pacijenata.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. karlo piše:

    taj udbaš je pravi političar,zasjeo je na čelno stranačko mjesto i još politički pisnuo nije,izgleda da mu je karamarko uzor.

  2. Petar Pan piše:

    hahaha, stvarno za nasmijati… 🙂 a najizgledniji nastavak ove priče je slijedeći… ” a HDZovac će dug vratiti” …”tako da digne kredit koji će poslije njih dvojice, neki sdp-ovac morati vratiti”…

  3. karlo piše:

    Ovo je vic dana. HSSovac je napravio dug, a HDZovac će dug vratiti.

Komentari su zatvoreni.