Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Počeo preustroj županijske uprave

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaKOPRIVNICA – Nakon što je medijima objavljena vijest o smjeni s dužnosti županijskoga pročelnika za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Mladena Antolića, te njegove najave da će zbog toga pokrenuti upravni spor protiv Županije kao poslodavca, stiglo je priopćenje iz novoosnovanog Odsjeka za komuniciranje i protokol Koprivničko-križevačke županije. Kako stoji u njemu, Županijska skupština na zadnjoj sjednici jednoglasno je donijela Odluku o upravnim tijelima koja je osnova za preustroj županijske uprave i njenih upravnih tijela. Već ta odluka označila je početak preustroja na način da se pojedini upravni odjeli ukidaju, a novi osnivaju, piše u priopćenju te dodaje da je sukladno svojim ovlastima župan Darko Koren jučer na prijedlog pročelnika donio Pravilnik o unutarnjem redu upravnih tijela županije. Prema njemu osam dana od stupanja na snagu tog Pravilnika, ili do 10. siječnja, župan će raspisati natječaje za sve pročelnike upravnih tijela.

Službenici i namještenici bit će raspoređeni u roku od najviše dva mjeseca na nova radna mjesta, sukladno njihovoj stručnoj spremi, radnom iskustvu i dosadašnjoj složenosti poslova, te ocjenama njihova rada. Nakon donošenja pojedinačnih rješenja, svakom od pročelnika i drugih službenika i namještenika, ostavljena je mogućnost ulaganja pravnog postupka. Iz županijskog Odsjeka za komuniciranje i protokol navode da su sve navedene radnje obavljene radi stvaranja efikasnije uprave, transparentnog rada te bolje usluge za građane.

Mladen Antolić: ‘Smijenjen sam bez razloga’

KOPRIVNICA – Sada bivši županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Mladen Antolić ne krije ogorčenje svojom smjenom.
– Mogu reći, iako su me ponizili i kao stručnjaka i kao čovjeka, da sam ponosam na sve što smo učinili za školstvo naše županije, a posebno sam ponosan na veliki broj kapitalnih projekata koji su zadnjih godina ovu županiju učinili prepoznatljivom. Trudio sam se svoj posao obavljati savjesno i odgovorno, o čemu najviše govore nalazi državne revizije, koji su uvijek bili bezuvjetni, rekao je bivši pročelnik.

Da se radi o obračunu s njim Antolić vidi u tome što na novi natječaj za izbor pročelnika on se neće moći javiti.
– Ne idem u reizbor, jer su, jer će uvjeti natječaja biti takvi da ja ne mogu više niti podnijeti molbu na mjesto pročelnika, kaže Antolić, a na pitanje zašto je po njemu došlo do ovakvog raspleta, kaže da je najgore to što mu nisu rekli niti jedan jedini razlog zbog čega su to učinili.

Rješenje o svojem razrješenju s radnog mjesta pročelnika Antolić kaže da još uvijek nije primio.(RKC)

wpDiscuz