Udruga ‘Živi zid’ protiv deložacije križevačke obitelji Mužević

Neprofitna i neovisna udruga za zaštitu, promicanje i razvoj ljudskih prava i sloboda ‘Živi zid’ najavila je jučer još jednu nenasilnu akciju spriječavanja deložacije, ovaj put četveročlane obitelji Mužević iz Poljane Križevačke. Kako navode na web stranicama udruge, obitelj Mužević je još jedna u dugom nizu obitelji koje se nalaze u bezizlaznoj situaciji zbog neotplativosti kredita pri trenutnoj regulaciji novca. Kontakt telefon za podršku obitelji Mužević je 099/276-2982.
– Okupljamo aktiviste koji živim zidom spriječavaju deložacije. Smatramo da je pravo na dom jedno od osnovnih ljudskih prava. Ukoliko vam ovršitelji žele oduzeti dom po nalogu banke, porezne uprave ili korumpiranog pravosudnog aparata, a iscrpili ste sve ostale pravne mogućnosti slobodno nam se javite. Isto vrijedi i za slučaj da želite sudjelovati u našim akcijama kojih će radi radi stanja u državi svakim danom biti sve više, poručuju aktivisti ‘Živog zida’.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. presvetli piše:

    Mene zanima kuda je potrošen taj kredit, koliko je iznosio i kakvo je sudsko rješenje te kad je kredit podignut

    1. Stjepko piše:

      Odgovor je jednostavan, novca nema, on ne postoji. U kockarskoj igri na sreću moderne ekonomije, kredit (novac-dug) zamjenjuje novac, kredit stvara špekulativne balone, a pucanje tih balona dovodi do bankrota zbog dugova koji uzrokuju nestanak kredita i kolaps ekonomije.

      Odgovor na pitanja gdje je nestao novac tijekom Velike Depresije i gdje je nestao novac tijekom ove zadnje globalne financijske krize je isti. Nije nestao novac, nestao je kredit!
      Novca kao prvo i osnovno uopće nije ni bilo. Novac je odavno zamijenjen kreditom. Kad ga više nema na raspolaganju, kredit, to gnojivo ljudskog duga, učinkovito nagovješćuje kraj legaliziranoj kockarskoj igri na sreću zamaskiranoj kao moderna ekonomija. Kreditni majstori, bolesni investitori i njihova globalna igra povjerenja sad ranjena neočekivanim nedostatkom povjerenja u njihove pečate i potpise neće tako lako odustati od muljaže koju su nam uspješno predstavili kao istinu.
      Oni koji su pokrenuli ovu igru; središnji bankari i ovisnici o njima; investicijski bankari su prestravljeni da će ostati bez posla od kojeg su živjeli kao bubrezi u loju zadnjih tri stotine godina. Možemo biti potpuno sigurni da se neće tako lako odreći svog životnog stila i standarda. U ovom trenutku središnji bankari zajednički sudjeluju u financijskoj trijaži u pokušaju nadoknađivanja kredita koji je vrlo brzo nestao uslijed nikad većeg broja bankrota i količine nepouzdanih dugova.

Komentari su zatvoreni.