Križevački vrtićanci modelirali glinom

Djecji_vrtic_Krizevci_modeliranje_glina_radionica_1U utorak 3. prosinca 2013. u Dječjem vrtiću Križevci održana je kreativna radionica modeliranja gline. To je bila prva od sedam predviđenih radionica koje će se u Dječjem vrtiću održavati tijekom prosinca, a obuhvatit će sve vrtićke skupine: od najmlađih trogodišnjaka, pa sve do predškolaca. U ugodnoj radnoj atmosferi djeca su izradila mnoštvo predmeta s motivima predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Dio radova koje su svojom darovitošću i svojim spretnim ručicama stvorili najmlađi koristit će se za daljnje likovne aktivnosti, koje se kontinuirano provode u vrtićkim skupinama, dok je dio bio izložen na Božićnom sajmu, koji se jučer održao u prostorijama Komunalnog poduzeća Križevci.

Djecji_vrtic_Krizevci_modeliranje_glina_radionica_2Voditelj radionica je Igor Brkić, akademski kipar i profesor likovne kulture, koji je istaknuo da je cilj “djecu upoznati s likovnom tehnikom gline, zatim s alatima koji se koriste pri oblikovanju gline i s tehnikom njezina pečenja, čime će im biti približeno trodimenzionalno likovno stvaralaštvo.”

Pedagoginja Dječjeg vrtića Križevci Sonja Fureš naglasila je da su dobrobiti modeliranja u najranijoj dječjoj dobi višestruke. Naime, kako kaže, osim što, “djecu potiče na kreativno izražavanje i služi kao model primjerenog korištenja slobodnog vremena, modeliranje potiče i razvoj fine motorike prstiju i šake, taktilne percepcije te produžuje moć koncentracije.” Potom je dodala da je Dječji vrtić odlučio organizirati radionice u kojima se koristi upravo ova tehnika, jer je riječ o potpuno prirodnom i jednom od ekološki najprihvatljivijih materijala, a u današnje vrijeme važno je djecu od najranije dobi poticati na korištenje ekološki prihvatljivih materijala i tako u njima pobuditi ekološku osviještenost.

20 godina CSF
Vezano
3 komentara

Komentari su zatvoreni.