Produljen rok za 2. natječaj ‘Putositnice našega doba’

Matija_Vajdic_Mjanmarski_dani_f1-11-1024x693_PutositniceOrganizatori Pinklecfesta obavještavaju da je produljen rok za prijavu radova na „Putositnice našega doba“, 2. po redu natječaja za najbolji putopis koji se od 2012. provodi u slavu i čast Putositnica hrvatskog pjesnika i književnika Antuna Nemčića kojim je etablirao putopisni žanr u hrvatskoj književnosti. Križevačka udruga P.O.I.N.T. i Planinarsko društvo “Kalnik” Križevci i dalje će e-poštom na kontakt@udruga-point.hr zaprimati radove autora koji žele konkurirati za najbolji putopis u 2013. godini, a da udovoljavaju sljedećim kriterijima:

– dosad neobjavljen autorski rad, bez obzira na vrijeme samog putovanja
– duljina teksta do 4 kartice (7200 znakova), preporučljiva veličina slova 12 s proredom 1,5
– do 10 autorskih fotografija s mjesta događaja i lokacija iz teksta
– ležerni, neobvezni stil izražavanja, s opisima posjećenih mjesta, traže se i osobna zapažanja, impresije o mjestima iz putopisa
– originalni opisi, kulturne specifičnosti i običaji, susreti s ljudima – posebno se vrednuju.

Mjanmarski_dani_Matija_Vajdic_PinklecfestPovjerenstvo za odabir najboljih putopisa u nagradnom natječaju za „Putositnice našega doba“ čine: dr.sc. Zdenko Balog, povjesničar umjetnosti, publicist i fotograf; mr.sc. Hrvoje Belani, tajnik Udruge P.O.I.N.T., organizator Pinklecfesta; Nataša Dimitrijević, magistra kroatistike i lingvistike; Sergej Novosel, novinar i urednik Večernjeg lista; Zdenko Radić, fotograf i snimatelj.

Putopisi, tj. tekstovi s priloženim fotografijama (za objavu na webu) i osobnim podacima (ime, prezime, kontakt telefon, adresa), šalju se do 31. prosinca 2013. U nazivu poruke obvezno navesti – ZA NAJBOLJI PUTOPIS. Objava rezultata natječaja će biti do kraja siječnja 2014. a organizatori su osigurali i prigodne nagrade.

Vezano
3 komentara

Komentari su zatvoreni.