Ivan Majdak potvrđen za čelnika križevačkog SDP-a

Ivo_Josipovic_Ivan_Majdak_SDPODBAČEN PRIGOVOR Krajem prošlog tjedna oba kandidata za šefa gradskog SDP-a informirani su o odluci Predsjedništva SDP-a Hrvatske kojom se potvrđuju izborni rezultati u korist Ivana Majdaka

Privedena je kraju politička “sapunica” o rezultatima unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Križevci, održanim još 27. listopada. Podsjetimo, tada je tijesnu pobjedu odnio, javnosti malo poznati, Ivan Majdak sa 64 glasa, dok je dotadašnji čelnik gradskog SDP-a Ivan Knok dobio 62 glasa. No, Knok je naknadno uložio prigovor na regularnost izbora, o čemu je izborna komisija, ponovno se sastavši 2. studenog, obavijestila vrh stranke u Zagrebu. Stranačko vijeće za rješavanje prigovora u izbornom postupku odbacilo je Knokov prigovor kao nepravovremen i potvrdilo Majdakov izbor za predsjednika Gradske organizacije. Spomenimo još da je izlaznost SDP-ovaca na izbore u Križevcima bila oko 58%.

Optužujući Knokov e-mail

O epilogu ovih unutarstranačkih izbora redakciju portala Križevci.info obavijestio je sam Majdak, dok je Knok tek izjavio da nema komentara, jer je sve vidljivo na web stranicama SDP-a Križevci. Tamo je Knok, navodno jedini administrator i urednik tih stranica, jučer objavio tekst kojim prosvjeduje jer “Vijeće nije ulazilo u suštinu i smatralo je da to nevažno” razmotriti njegov prigovor. No, unatoč Knokovoj tvrdnji, u tekstu odluke jasno stoji da je Vijeće razmotrilo i navode iz prigovora, utvrdilo da postoje kotradiktorne izjave članova izborne komisije nekoliko dana nakon izbora, no potpisani zapisnik od strane svih članova komisije neposredno nakon izbora ipak smatraju vjerodostojnijim dokumentom.
– Ta nepravilnost je bila u utvrđivanju broja glasova za pojedinog kandidata, jer je u naknadnom prebrojavanju broja glasova Izborna komisija na svojoj sjednici 2.11.2013. konstatirala da je glasovanju pristupio jedan član koji nije imao pravo glasa, dok drugom članu koji je imao pravo glasa s istim imenom i prezimenom nije dozvoljeno glasovanje, istaknuo je Knok na webu SDP-a svoju “istinu”, smatravši nepravilnost dokazanom, a konačnu odluku Predsjedništva dvojbenom jer “nije sigurno koliko je koji od kandidata dobio pravovaljanih glasova.”

Ivan_Knok_kckzz_hrNa redakcijska pitanja o prigovoru, (ne)objavljivanju izbornih rezultata na webu SDP-a, kao i planovima za njegov daljnji angažman u stranci, Knok je još prije tjedan dana odgovorio poduljom žučljivom porukom e-pošte. U njoj optužuje redakciju, pa čak i članove neprofitne udruge P.O.I.N.T. koja je vlasnik portala, za izradu “marketinga kako treba okaljati Ivana Knoka i njegovu obitelj,” navevši da su komentari koje su čitatelji portala objavljivali ispod članaka o izborima u SDP-u “zbog neistina i vrijeđanja, podložni mojem traženju zaštite svoje osobnosti i moje obitelji putem suda.”
Iako je u e-mailu šeretski podsjetio da u ime križevačkog SDP-a zvanične izjave može davati samo legalno izabrano vodstvo sve do sljedeće izborne konvencije, Knok je ujedno propustio priliku na konkretna pitanja redakcije kao dotadašnji čelnik i odgovoriti, izjavivši da za time nema potrebe jer se radi o “niskim strastima”.

Postati vrlo ozbiljna oporba

O rezultatima izbora Majdak je pak izrazio zadovoljstvo zbog, po njemu, očekivane odluke te spremnost da sada, kada su otklonjene sve nedoumice, opravda očekivanja koja od njega kao novoizabranog predsjednika imaju članovi stranke te građani Križevaca i okolice. Većina članova, kaže, nije bila zadovoljna dosadašnjim načinom rada i vođenjem gradske organizacije nego je tražila odlučnije vodstvo:
– Jasno je da je dosadašnji model vođenja stranke istrošen, da zbog toga građani ovoga grada SDP godinama kažnjavaju na izborima i da je članstvo zbog toga duboko nezadovoljno, naveo je Majdak, najavivši da će stranka ubrzo postati vrlo ozbiljna i konstruktivna  oporba i uzburkati gradsku političku scenu.

Jadranko_Kovac_Zeljko_Brlic_Darko_Koren_Ivan_KnokNo, istaknuo je Majdak, raskola u križevačkom SDP-u neće biti, a posla ima dovoljno za sve članove, posebno one mlađe koji s pravom traže svoje mjesto u stranci, što im do sada nije bilo u dovoljnoj mjeri omogućeno:
– Sigurno je da nećemo ništa rušiti, temelji stranke u gradu su odlični i za to svoje zasluge svakako da ima i gospodin Knok i dosadašnje vodstvo križevačkog SDP-a. Stranka danas ima mnoštvo stručnih i sposobnih ljudi i vrijeme je da se zajedno s njima odredi dobar smjer i krene naprijed, naveo je Majdak.

Radnik umjesto direktora

Kao vrlo aktivan sindikalni povjerenik u Hrvatskom Telekomu već dvadeset godina, Majdak redovito sudjeluje u pregovorima o kolektivnom ugovoru, a prošle je godine izabran i za potpredsjednika Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH). S obzirom na najnoviju najavu tehnoloških viškova u HT-u, i dalje će nastaviti raditi u interesu radnika ove multinacionalne privatne kompanije, a ukoliko primijeti da su mu sindikalne aktivnosti nespojive s dužnostima u stranci, kaže, donijet će odluku i vjerojatno se povući iz sindikata na neko drugo manje eksponirano mjesto:
– Ne smatram da je moj radni odnos i angažman na sindikalnom planu bilo kakva prepreka mojim trenutnim stranačkim aktivnostima, tim više jer su svi i do sada znali da sam član SDP-a, objasnio je Majdak.

Među prvim obavezama kao lokalnom čelniku SDP-a, Majdaku je organiziranje izborne konvencije Gradske organizacije, zakazane za 17. studenog. Kandidature za mjesta dva potpredsjednika najavili su Jurica Horvat, Davor Konfic i Martin Vujić, koji uz još sedmero članova kandidiraju i za predsjedništvo ogranka.
– SDP je jedna velika, moderna i demokratska stranka, i ovi izbori su dokaz toga. Svatko od članova koji su izašli na izbore je imao svog kandidata, izbori su prošli i ta stranica se mora zatvoriti, čim završi konvencija i izaberu se ostala tijela stranke „sve glave idu na hrpu“ i počinjemo s ozbiljnim radom, zaključio je Majdak.

Dodajmo još za kraj informaciju, koju smo saznali netom prije zaključenja ovog teksta, da od 9. studenog web stranice na domeni www.sdp-kz.com više nisu službene stranice križevačkog SDP-a o čemu je, kako saznajemo, Knok obaviješten pismeno i usmeno, no tu informaciju na istim stranicama još uvijek nije objavio.

Marija_Vukobratovic_gradjani_Krizevci_SDPVukobratović: Promjena je dokaz demokratičnosti u stranci

Za komentar izbornih rezultata upitali smo i dr.sc. Mariju Vukobratović, SDP-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Križevaca na prošlim lokalnim izborima, kojoj rezultati nisu veliko iznenađenje već, napominje, iskaz nezadovoljstva dijela članova koji žele nove ljude s novim idejama i energijom:
– Predsjedniku gradske organizacije poručujem da bude otvoren za timski rad, da bude dosljedan u stavovima, pravedan prema članovima, te konstruktivan i principijelan u odnosima s drugim političkim opcijama u Gradu, ističe Vukobratović, napominjući da je samo na taj način moguće dobiti simpatije građana i poboljšati ugled stranke.

Iako je dio javnosti očekivao i njenu kandidaturu, Vukobratović navodi da se nije kandidirala iz osobnih razloga, zbog bolesti člana obitelji, a u vrijeme kampanje je i sama bila u bolnici. Nakon što je svoj saborski mandat aktivirao stranački kolega Darko Ledinski, čija je Vukobratović bila zamjena, ona se vratila na mjesto profesora u Visokom gospodarskom učilištu Križevci, gdje će se posvetiti nastavi i znanstvenoj djelatnosti koju je zapostavila.
– Pred strankom je veliki posao: izbori za EU parlament, predsjednički izbori i vrlo brzo parlamentarni. Sve to iziskuje ozbiljan angažman, a kao odgovorna osoba nisam se željela kandidirati za funkciju kojoj se neću moći u potpunosti posvetiti, ističe Vukobratović.

Kao jedina članica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske iz Križevaca i okolnih općina, i dalje ima obavezu aktivnog sudjelovanja u radu općinskih, gradske i županijske organizacije, a kandidirala se i za članicu predsjedništva županijske organizacije, te napominje da njen rad u stranci ne prestaje:
– Kako sam se vratila na staro radno mjesto i stalno sam u Križevcima, razmišljam o aktiviranju vijećničkog mandata u Gradskom vijeću. Smatram da sam radom u Saboru stekla iskustvo, koje bi sada mogla i trebala koristiti u radu Vijeća, a na dobrobit svih građana, zaključuje Vukobratović.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Marko Katanović
Marko Katanović

Marko Katanović liked this on Facebook.

Dejan Pernjak Pero
Dejan Pernjak Pero

Dejan Pernjak Pero liked this on Facebook.

državnik
državnik

dosadni ste više i s Majdakom, i s Knokom i s Hrgom…isto sranje drugo pakovanje!

Lik sa naslovnice
Lik sa naslovnice
Državniče pa ti valjda znaš da kad je nekom nešto dosadno onda to ne gleda, ne čita, ne sluša… jel tako? Ako se netko lijepo zabavlja pišući o ovim licima s naslovnice zašto to tebe smeta? Baš mi je drago da se nešto pozitivnoga desilo u ovom gradu, da je jedan od ovih “stoljetnih smradova” koji su svojom politikom zagađivali križevački zrak, i koji je mislio da će zahvaljujući svojoj (odnosno tuđoj) lovi kupovati glasove i biti doživotni predsjednik lokalnog SDP-a, dobio po piksi i izgubio izbore. I meni to nije dosadno čitati i bravo za cure i dečke sa… Više »
Najbolji komentar ovdje!
Najbolji komentar ovdje!

Štrumfiću, ajde malo oladi, pozdravi si bivšeg prezidenta i nitko po njemu ne pljuje, možda malo pljucka i vraća mu za sve ovo s*anje što je radio poslije izgubljenih izbora… “Izbori se mogu izgubiti, ali obraz nikada” rekao je Ivica Račan, šteta što Ivan Knok nije shvatio što mu je pokojni predsjednik SDP-a poručio..

fucker
fucker

jebo vladu, jebo politiku jebo u saboru, jebo sve njih redom