Ivan Majdak potvrđen za čelnika križevačkog SDP-a

Ivo_Josipovic_Ivan_Majdak_SDPODBAČEN PRIGOVOR Krajem prošlog tjedna oba kandidata za šefa gradskog SDP-a informirani su o odluci Predsjedništva SDP-a Hrvatske kojom se potvrđuju izborni rezultati u korist Ivana Majdaka

Privedena je kraju politička “sapunica” o rezultatima unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Križevci, održanim još 27. listopada. Podsjetimo, tada je tijesnu pobjedu odnio, javnosti malo poznati, Ivan Majdak sa 64 glasa, dok je dotadašnji čelnik gradskog SDP-a Ivan Knok dobio 62 glasa. No, Knok je naknadno uložio prigovor na regularnost izbora, o čemu je izborna komisija, ponovno se sastavši 2. studenog, obavijestila vrh stranke u Zagrebu. Stranačko vijeće za rješavanje prigovora u izbornom postupku odbacilo je Knokov prigovor kao nepravovremen i potvrdilo Majdakov izbor za predsjednika Gradske organizacije. Spomenimo još da je izlaznost SDP-ovaca na izbore u Križevcima bila oko 58%.

Optužujući Knokov e-mail

O epilogu ovih unutarstranačkih izbora redakciju portala Križevci.info obavijestio je sam Majdak, dok je Knok tek izjavio da nema komentara, jer je sve vidljivo na web stranicama SDP-a Križevci. Tamo je Knok, navodno jedini administrator i urednik tih stranica, jučer objavio tekst kojim prosvjeduje jer “Vijeće nije ulazilo u suštinu i smatralo je da to nevažno” razmotriti njegov prigovor. No, unatoč Knokovoj tvrdnji, u tekstu odluke jasno stoji da je Vijeće razmotrilo i navode iz prigovora, utvrdilo da postoje kotradiktorne izjave članova izborne komisije nekoliko dana nakon izbora, no potpisani zapisnik od strane svih članova komisije neposredno nakon izbora ipak smatraju vjerodostojnijim dokumentom.
– Ta nepravilnost je bila u utvrđivanju broja glasova za pojedinog kandidata, jer je u naknadnom prebrojavanju broja glasova Izborna komisija na svojoj sjednici 2.11.2013. konstatirala da je glasovanju pristupio jedan član koji nije imao pravo glasa, dok drugom članu koji je imao pravo glasa s istim imenom i prezimenom nije dozvoljeno glasovanje, istaknuo je Knok na webu SDP-a svoju “istinu”, smatravši nepravilnost dokazanom, a konačnu odluku Predsjedništva dvojbenom jer “nije sigurno koliko je koji od kandidata dobio pravovaljanih glasova.”

Ivan_Knok_kckzz_hrNa redakcijska pitanja o prigovoru, (ne)objavljivanju izbornih rezultata na webu SDP-a, kao i planovima za njegov daljnji angažman u stranci, Knok je još prije tjedan dana odgovorio poduljom žučljivom porukom e-pošte. U njoj optužuje redakciju, pa čak i članove neprofitne udruge P.O.I.N.T. koja je vlasnik portala, za izradu “marketinga kako treba okaljati Ivana Knoka i njegovu obitelj,” navevši da su komentari koje su čitatelji portala objavljivali ispod članaka o izborima u SDP-u “zbog neistina i vrijeđanja, podložni mojem traženju zaštite svoje osobnosti i moje obitelji putem suda.”
Iako je u e-mailu šeretski podsjetio da u ime križevačkog SDP-a zvanične izjave može davati samo legalno izabrano vodstvo sve do sljedeće izborne konvencije, Knok je ujedno propustio priliku na konkretna pitanja redakcije kao dotadašnji čelnik i odgovoriti, izjavivši da za time nema potrebe jer se radi o “niskim strastima”.

Postati vrlo ozbiljna oporba

O rezultatima izbora Majdak je pak izrazio zadovoljstvo zbog, po njemu, očekivane odluke te spremnost da sada, kada su otklonjene sve nedoumice, opravda očekivanja koja od njega kao novoizabranog predsjednika imaju članovi stranke te građani Križevaca i okolice. Većina članova, kaže, nije bila zadovoljna dosadašnjim načinom rada i vođenjem gradske organizacije nego je tražila odlučnije vodstvo:
– Jasno je da je dosadašnji model vođenja stranke istrošen, da zbog toga građani ovoga grada SDP godinama kažnjavaju na izborima i da je članstvo zbog toga duboko nezadovoljno, naveo je Majdak, najavivši da će stranka ubrzo postati vrlo ozbiljna i konstruktivna  oporba i uzburkati gradsku političku scenu.

Jadranko_Kovac_Zeljko_Brlic_Darko_Koren_Ivan_KnokNo, istaknuo je Majdak, raskola u križevačkom SDP-u neće biti, a posla ima dovoljno za sve članove, posebno one mlađe koji s pravom traže svoje mjesto u stranci, što im do sada nije bilo u dovoljnoj mjeri omogućeno:
– Sigurno je da nećemo ništa rušiti, temelji stranke u gradu su odlični i za to svoje zasluge svakako da ima i gospodin Knok i dosadašnje vodstvo križevačkog SDP-a. Stranka danas ima mnoštvo stručnih i sposobnih ljudi i vrijeme je da se zajedno s njima odredi dobar smjer i krene naprijed, naveo je Majdak.

Radnik umjesto direktora

Kao vrlo aktivan sindikalni povjerenik u Hrvatskom Telekomu već dvadeset godina, Majdak redovito sudjeluje u pregovorima o kolektivnom ugovoru, a prošle je godine izabran i za potpredsjednika Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH). S obzirom na najnoviju najavu tehnoloških viškova u HT-u, i dalje će nastaviti raditi u interesu radnika ove multinacionalne privatne kompanije, a ukoliko primijeti da su mu sindikalne aktivnosti nespojive s dužnostima u stranci, kaže, donijet će odluku i vjerojatno se povući iz sindikata na neko drugo manje eksponirano mjesto:
– Ne smatram da je moj radni odnos i angažman na sindikalnom planu bilo kakva prepreka mojim trenutnim stranačkim aktivnostima, tim više jer su svi i do sada znali da sam član SDP-a, objasnio je Majdak.

Među prvim obavezama kao lokalnom čelniku SDP-a, Majdaku je organiziranje izborne konvencije Gradske organizacije, zakazane za 17. studenog. Kandidature za mjesta dva potpredsjednika najavili su Jurica Horvat, Davor Konfic i Martin Vujić, koji uz još sedmero članova kandidiraju i za predsjedništvo ogranka.
– SDP je jedna velika, moderna i demokratska stranka, i ovi izbori su dokaz toga. Svatko od članova koji su izašli na izbore je imao svog kandidata, izbori su prošli i ta stranica se mora zatvoriti, čim završi konvencija i izaberu se ostala tijela stranke „sve glave idu na hrpu“ i počinjemo s ozbiljnim radom, zaključio je Majdak.

Dodajmo još za kraj informaciju, koju smo saznali netom prije zaključenja ovog teksta, da od 9. studenog web stranice na domeni www.sdp-kz.com više nisu službene stranice križevačkog SDP-a o čemu je, kako saznajemo, Knok obaviješten pismeno i usmeno, no tu informaciju na istim stranicama još uvijek nije objavio.

Marija_Vukobratovic_gradjani_Krizevci_SDPVukobratović: Promjena je dokaz demokratičnosti u stranci

Za komentar izbornih rezultata upitali smo i dr.sc. Mariju Vukobratović, SDP-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Križevaca na prošlim lokalnim izborima, kojoj rezultati nisu veliko iznenađenje već, napominje, iskaz nezadovoljstva dijela članova koji žele nove ljude s novim idejama i energijom:
– Predsjedniku gradske organizacije poručujem da bude otvoren za timski rad, da bude dosljedan u stavovima, pravedan prema članovima, te konstruktivan i principijelan u odnosima s drugim političkim opcijama u Gradu, ističe Vukobratović, napominjući da je samo na taj način moguće dobiti simpatije građana i poboljšati ugled stranke.

Iako je dio javnosti očekivao i njenu kandidaturu, Vukobratović navodi da se nije kandidirala iz osobnih razloga, zbog bolesti člana obitelji, a u vrijeme kampanje je i sama bila u bolnici. Nakon što je svoj saborski mandat aktivirao stranački kolega Darko Ledinski, čija je Vukobratović bila zamjena, ona se vratila na mjesto profesora u Visokom gospodarskom učilištu Križevci, gdje će se posvetiti nastavi i znanstvenoj djelatnosti koju je zapostavila.
– Pred strankom je veliki posao: izbori za EU parlament, predsjednički izbori i vrlo brzo parlamentarni. Sve to iziskuje ozbiljan angažman, a kao odgovorna osoba nisam se željela kandidirati za funkciju kojoj se neću moći u potpunosti posvetiti, ističe Vukobratović.

Kao jedina članica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske iz Križevaca i okolnih općina, i dalje ima obavezu aktivnog sudjelovanja u radu općinskih, gradske i županijske organizacije, a kandidirala se i za članicu predsjedništva županijske organizacije, te napominje da njen rad u stranci ne prestaje:
– Kako sam se vratila na staro radno mjesto i stalno sam u Križevcima, razmišljam o aktiviranju vijećničkog mandata u Gradskom vijeću. Smatram da sam radom u Saboru stekla iskustvo, koje bi sada mogla i trebala koristiti u radu Vijeća, a na dobrobit svih građana, zaključuje Vukobratović.

Vezano
26 komentara
  1. državnik piše:

    dosadni ste više i s Majdakom, i s Knokom i s Hrgom…isto sranje drugo pakovanje!

    1. Lik sa naslovnice piše:

      Državniče pa ti valjda znaš da kad je nekom nešto dosadno onda to ne gleda, ne čita, ne sluša… jel tako? Ako se netko lijepo zabavlja pišući o ovim licima s naslovnice zašto to tebe smeta? Baš mi je drago da se nešto pozitivnoga desilo u ovom gradu, da je jedan od ovih “stoljetnih smradova” koji su svojom politikom zagađivali križevački zrak, i koji je mislio da će zahvaljujući svojoj (odnosno tuđoj) lovi kupovati glasove i biti doživotni predsjednik lokalnog SDP-a, dobio po piksi i izgubio izbore. I meni to nije dosadno čitati i bravo za cure i dečke sa portala

  2. Najbolji komentar ovdje! piše:

    Štrumfiću, ajde malo oladi, pozdravi si bivšeg prezidenta i nitko po njemu ne pljuje, možda malo pljucka i vraća mu za sve ovo s*anje što je radio poslije izgubljenih izbora… “Izbori se mogu izgubiti, ali obraz nikada” rekao je Ivica Račan, šteta što Ivan Knok nije shvatio što mu je pokojni predsjednik SDP-a poručio..

  3. fucker piše:

    jebo vladu, jebo politiku jebo u saboru, jebo sve njih redom

  4. Pekar piše:

    Tužan završetak jedne trinaestgodišnje priče. Žao mi što gospodin Knok nakon izbornog poraza, nije našao snage i hrabrosti otići sa mjesta čelnog čovjek križevačkog SDP-a uzdignute glave, a mogao je. Ovim svojim postupcima toliko si je srozao ugled među građanima Križevaca da toga i sam nije svjestan. Za dostojanstven odlazak čovjek treba imati puno više ljudskih vrlina nego što ih je svojim postupcima pokazao i pokazuje gospodin Ivo poslije izbornog poraza, eto morao sam ovo napisati i za kraj ću reči samo jedno, šteta, velika šteta za njega osobno i za stranku koju je svih ovih godina koliko toliko dostojno predstavljao.

  5. HSS-ovac piše:

    Lako bi Knoku bilo pregristi jezik, ali on sada treba pregristi puno gore od toga, obećanja koja je dao i koja će ga vrlo brzo koštati jako puno… novaca

  6. Rabarama piše:

    Gospodine Knok,

    molim Vas da lijepo priznate poraz i članstvo ne dovodite u zabludu pokušajima izvođenja zaključaka iz toga što Vijeće za prigovore je ili nije učinilo.
    Treba poštivati propise, a ako oni tvrde da se žalba mora dostaviti u pravovaljanom roku, tad nikakvi kasniji “što bi bilo kad bi bilo” vapaji, koji prije nalikuju neozbiljnom i neodraslom pojedincu, ne pomažu.
    Nakon toliko godina ada u lokalnoj politici, valja jednom pregristi jezik i otići.

  7. HDZ piše:

    I ja sam da se SDP u Križevcima raspusti. 🙂

    1. trx piše:

      😀 😀 😀

    2. Baka Slavica piše:

      Dijete drago, ja sam za to da se zabrani kriminalna organizacija HDZ kojoj se trenutno sudi, sram te bilo, javno se hvaliti pripadnošću kriminalcima koji su opljačkali Hrvatsku.

  8. KrisTofor piše:

    Mene ipak zapanjuje ova Knokova upornost da dokaže nedokazivo. Ne vjerujem da tu nema nekih gadnih igara i tko zna kakve su sada zakulisne igre njega i ovog trojca sa slike naprasno prekinute njegovim gubitkom izbora. Čovjek se neda, pa neda i to ne može biti samo zbog taštine

    1. Mladenko piše:

      Potpuno se slažem s tobom, o tome smo baš ovih dana i mi razgovarali, pa nije on toliko blesav da ne shvaća da mu povratka nema, ali ovo što radi sve više sliči na psihički nestabilnu osobu punu straha za vlastitu budućnost. Jedno sam siguran, ovdje igra ne završava, vidjeti ćete uskoro, sto posto sam siguran da će sada uprijeti sve snage da natjera Milanovića da ovaj raspusti križevački SDP, jer njemu bi sada na čelu stranke odgovarao bilo tko drugi osim Majdaka. Trinaest godina se navodno njih dvojica permanentno sukobljavaju, Majdak ga je bezuspješno pokušao smijeniti pred 4 godine a tek sada je u tome uspio, tako da niti jedan niti drugi nisu od jučer.

      1. "Štrumfić" ne piši previše ;) piše:

        Nadasve je zanimljivo koliko se pojedinci prave mutavi da su načuli nešto od nekoga za “glavnog neprijatelja stranke” iliti bivšeg predsjednika, a sami su bili prisutni u SDPu i članovi su SDPa. Isto tako je zanimljivo da su od objave rezultata počela pljuvanja po gore spomenutom “neprijatelju” a to su isto tako članovi kojima je itekako dobro poznato sve do u detalje. Ti pojedini članovi se masovno kloniraju ovdje u ovim komentarima i uspješno uz pomoć nekih u redakciji portala pljuju po pojedincima, a lako moguće da taj iz redakcije ima visoko obrazovane mentore koji mu pomažu u pisanju komentara a moguće i članka iznad, a ti “navodno” sve “čuju” od nekoga.

        1. Štrumpfeta piše:

          Štrumfiću, ajde malo oladi, pozdravi si bivšeg prezidenta i nitko po njemu ne pljuje, možda malo pljucka i vraća mu za sve ovo s*anje što je radio poslije izgubljenih izbora… “Izbori se mogu izgubiti, ali obraz nikada” rekao je Ivica Račan, šteta što Ivan Knok nije shvatio što mu je pokojni predsjednik SDP-a poručio..

  9. sdp-ovac piše:

    Gle ti Špricer, daj ne vrijeđaj mog predsjednika, normalno da čovjek nije glup, da je glup sigurno ne bi bio ovo što je danas. Mi mu vjerujemo i za razliku od mnogo vas koji sumnjate, mi znamo što smo izabrali a vi i mnogi drugi ćete uskoro vidjeti.

  10. Gemišt piše:

    Ovaj novi (Majdak) im je danas bil na RKC -u, sve mi se vidi da Hrg i njegvi mafioze ipak ne budu vladali narednih 50 godina. Normalno, samo ako se ovaj riješi Trojanskih konja u SDP-u, a čini se da je tip sve samo ne glup

  11. đuli piše:

    knok je laf koji piša u škaf tolko o njegovom političkom djelovanju,a čini mi se da uz ovakav sada SDP HRG sa svojim MAFIJOZIMA BU GRADONAČELNIK DO PENZIJE

  12. levi's piše:

    Knok je stvorio SDP u Križevcima onakvim kakav danas je. On je stvorio ljude koji mu danas okreću leđa.

  13. post-it piše:

    Čekaj, vi sad stvarno pričate o tome što je dr.sc. Marija Vukobratović postigla na izborima i što je izjavila na ovu temu?! Zar nije to već stara, prožvakana priča? Zar nije bitniji razdor koji pokušava stvoriti gosp. Knok? Pustite gđu Vukobratović da živi dalje.

  14. sdpfuker piše:

    Onda je svakako Pernjak zadnji koji bi je trebao mijenjati, on joj je vodio izborni stožer

  15. sdpfuker piše:

    Marija je ipak dobila značajan broj grasova građana Križevaca, a onaj ko je sada mijenja u skupštini ni jedan. Marija je zaslužila mjesto u skupštini i nije nikakva gubitnica, gubitnici su je spletkama izgurali.

    1. rocky balboa piše:

      Ne, pobjednica je…izgubila u svemu gdje se natjecala

  16. zetor piše:

    Mali Fergusone, raskol se već dogodio, ali između četverca na ovoj srednjoj slici, napustio ih kormilar 🙂
    Čestitke Majdaku još jednom

  17. imt533 piše:

    A čuj pak ovu Mariju “Kako sam se vratila na staro radno mjesto i stalno sam u Križevcima, razmišljam o aktiviranju vijećničkog mandata u Gradskom vijeću”. Po normalno kad si sve izgubila, Hrg ju rasturio na izborima(što je bilo i za očekivati), Ledinski ju izgurao iz Sabora itd…mislim da bi joj prikladan nadimak bio gđa. gubitnica…A kakav će biti Majdak vidjet ćemo, a raskol će se sigurno dogoditi, to je neizbježno…

Komentari su zatvoreni.