Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Ima li klokana u Gradskom vijeću?

Zeljko_Jurkovic_HSSKRIŽEVCI – Kad je već izgledalo da će 4. okupljanje križevačkih gradskih vijećnika proći miroljubivo i bez povišenih tonova, nedostatak volje za političkim prepucavanjem starijih kolega nadoknadile su mlade snage SDP-a i HSS-a. Povod je bilo razmatranje programa rada i financijskog plana Gradskog savjeta mladih, na koje su primjedbe imali SDP-ovi Dejan Pernjak i Sandro Novosel. U mnoštvu Pernjakovih primjedbi, bila je i ona o osobnom doprinosu predsjednika Savjeta, HSS-ovog Željka Jurkovića, izvršavanju planiranog rada tog tijela. – Navodite da ćete predlagati Gradskome vijeću donošenje odluka, programa i drugih akata od značenja za unapređivanje položaja mladih na području grada Križevaca, raspravu po pojedinim pitanjima i načinu njihovog rješavanja. Moram primijetiti da ste jedino, kao predsjednik Savjeta mladih, g. Jurkoviću, javili se u vremenu kada se vodila peticija za autocestu, to jest kada se o toj temi održala tematska sjednica Gradskog vijeća u prošlom sazivu, spočitnuo je Pernjak Jurkoviću.

Vijećnik Novosel primijetio je da o Savjetu mladih vijećnici čuju samo kada je na dnevnom redu izvješće o njihovom radu, a ono je redovito tek suhoparna obaveza. – A ta izvješća o radu su čini mi se redovno nekih, tek toliko da zadovolje formu, 4-5, najviše možda 10 stranica, ispravite me ako griješim, predsjedniče, na A4 formatu, bez priloga, bez konkretnih opipljivih dokaza koji bi opravdali izvješće o radu i koji bi uostalom opravdali svaku kunu koja se daje iz gradskog proračuna za rad Savjeta mladih, smeta vijećniku S. Novoselu.

Mladi HSS-ovac Jurković odbacio je sve kritike, s glavnim protuargumentom da su SDP-ovci kao i svi koji to žele mogli doprinijeti radu savjeta.  – Moram reći da vi mene podsjećate na klokane jer stalno s nečim iskačete i imate šansu utjecati na sve odluke, a vi ne da iskorištavate tu priliku nego ju odbacivate, vehementno je odbrusio Ž. Jurković.

Za klokane Jurković je zaradio opomenu predsjednika Vijeća Dragutina Guzalića, no odmah je dobio i branitelja u liku dogradonačelnika Tomislava Katanovića, koji je rekao da je neprimjerenu reakciju izazvala velika količina sarkazma, na koju Jurković nije navikao.(RKC)