Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Ima li klokana u Gradskom vijeću?

Zeljko_Jurkovic_HSSKRIŽEVCI – Kad je već izgledalo da će 4. okupljanje križevačkih gradskih vijećnika proći miroljubivo i bez povišenih tonova, nedostatak volje za političkim prepucavanjem starijih kolega nadoknadile su mlade snage SDP-a i HSS-a. Povod je bilo razmatranje programa rada i financijskog plana Gradskog savjeta mladih, na koje su primjedbe imali SDP-ovi Dejan Pernjak i Sandro Novosel. U mnoštvu Pernjakovih primjedbi, bila je i ona o osobnom doprinosu predsjednika Savjeta, HSS-ovog Željka Jurkovića, izvršavanju planiranog rada tog tijela. – Navodite da ćete predlagati Gradskome vijeću donošenje odluka, programa i drugih akata od značenja za unapređivanje položaja mladih na području grada Križevaca, raspravu po pojedinim pitanjima i načinu njihovog rješavanja. Moram primijetiti da ste jedino, kao predsjednik Savjeta mladih, g. Jurkoviću, javili se u vremenu kada se vodila peticija za autocestu, to jest kada se o toj temi održala tematska sjednica Gradskog vijeća u prošlom sazivu, spočitnuo je Pernjak Jurkoviću.

Vijećnik Novosel primijetio je da o Savjetu mladih vijećnici čuju samo kada je na dnevnom redu izvješće o njihovom radu, a ono je redovito tek suhoparna obaveza. – A ta izvješća o radu su čini mi se redovno nekih, tek toliko da zadovolje formu, 4-5, najviše možda 10 stranica, ispravite me ako griješim, predsjedniče, na A4 formatu, bez priloga, bez konkretnih opipljivih dokaza koji bi opravdali izvješće o radu i koji bi uostalom opravdali svaku kunu koja se daje iz gradskog proračuna za rad Savjeta mladih, smeta vijećniku S. Novoselu.

Mladi HSS-ovac Jurković odbacio je sve kritike, s glavnim protuargumentom da su SDP-ovci kao i svi koji to žele mogli doprinijeti radu savjeta.  – Moram reći da vi mene podsjećate na klokane jer stalno s nečim iskačete i imate šansu utjecati na sve odluke, a vi ne da iskorištavate tu priliku nego ju odbacivate, vehementno je odbrusio Ž. Jurković.

Za klokane Jurković je zaradio opomenu predsjednika Vijeća Dragutina Guzalića, no odmah je dobio i branitelja u liku dogradonačelnika Tomislava Katanovića, koji je rekao da je neprimjerenu reakciju izazvala velika količina sarkazma, na koju Jurković nije navikao.(RKC)

Helena Paripović

Helena Paripović liked this on Facebook.

Nina Tenodi

Nina Tenodi liked this on Facebook.

Sandro Matus

Sandro Matus liked this on Facebook.

Admir Sinani

Admir Sinani liked this on Facebook.

Žaneta Baršić-Schneider

Žaneta Baršić-Schneider liked this on Facebook.

wpDiscuz