Ravnatelj oduzeo aparat i ispao lopov

INCIDENT Nakon što je osmaš u Križevcima krišom fotografirao u školi

KRIŽEVCI – Ravnatelj OŠ  Ljudevita Modeca prof. Dražen Bokan nije ni slutio u kakvu će se nevolju uvaliti zato što je jednom osmašu uzeo fotoaparat kojim je učenik krišom fotografirao po školi.


"Narušavanje intime"

Pretpostavio je, kako nam je kazao, da bi možda neke škakljive snimke mogle završiti na internetu, pa je odlučio  intervenirati – oduzeti aparat i pozvati roditelje.
No, iste večeri oko 22 sata ravnatelja je kući nazvao ljutiti otac i zaprijetio mu policijom ako njegovu sinu ne vrati aparat.

– Nisam mogao vjerovati tome što sam čuo, no uvjerio sam se kad me nazvala i policija i kad su iste noći  u školu došla dva policajca s ocem i sinom. Otac me osumnjičio da sam aparat ukrao – ispričao nam je ravnatelj.Otac policajcima nije dao da vide što je dječak slikao, opravdavajući  to "narušavanjem njegove intime"  jer su u aparatu navodno  bile i njegove snimke.

Srednji prst

Policajci su se posavjetovali s nadređenima i doznali da doista bez dopuštenja vlasnika ne smiju vidjeti snimke.  – Moram reći da su policajci bili prema meni veoma korektni  jer su se uvjerili da nisam ukrao aparat i da sam postupio kao što bi i svaki drugi ravnatelj.

Da je učenik najavio razredniku da želi fotografirati u školi, to mu ne bismo zabranili, to više  što  su se toga dana učenici ionako slikali po razredima. No, uvjerio sam se da je dječak slikao svoje kolege u nepriličnim pozama  – s podignutim srednjim prstom –  a to u školi nisam mogao dopustiti – tvrdi Bokan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.