Novi zakon poništio provedene natječaje

Branko_Hrg_Organizacija_mladih_HSS-aKRIŽEVCI – Gradski vijećnici na sutrašnjoj sjednici trebaju poništiti javni natječaj za prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta koji su raspisali njihovi prethodnici pred skoro dvije godine, u prosincu 2011-te. Naime, nakon odabira najpovoljnijih ponuda zatražena je suglasnost Ministarstva poljoprivrede, a njegova nadležna Agencija za poljoprivredno zemljište odbila ga je dati. Odbijanje suglasnosti šturo je obrazloženo tvrdnjom da nisu poštovani kriteriji prava prvenstva za odabir najpovoljnijeg ponuditelja na natječaju, a iako u gradskoj upravi ne znaju što su u ministarstvu time mislili, gradonačelnika Branka Hrga odbijenica ne čudi previše.
– Ni jedan kvadratni metar državnog poljoprivrednog zemljišta po novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu nije stavljen u funkciju, od kada je formirana Agencija. Ni jedan kvadratni metar, ništa, nula, zato što je to valjda nekome cilj, bio je ogorčen križevački gradonačelnik.

Novi zakon, koji je Sabor usvojio u ožujku, umjesto prodaje uvodi dugogodišnji zakup, pa nakon poništenja ovog natječaja Grad Križevci kao i mnogi u državi mora zatražiti raspisivanje novog javnog poziva, za davanje zemlje u najam na rok od 50 godina.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar

Komentari su zatvoreni.