Profesoru Zirdumu 1. nagrada Hrvatskog sabora kulture

Vice_Zirdum_tamburaNa prošli mjesec održanom natječaju Hrvatskog sabora kulture za nove skladbe namijenjene amaterskim puhačkim i tamburaškim orkestrima te pjevačkim zborovima, u kategoriji tamburaških skladbi 1. nagradu je osvojio križevački profesor tambure Vice Zirdum. Ovaj nastavnik na Odjelu za tambure Glazbene škole Alberta Štrige najvišu je nagradu, koja uključuje novčani iznos od 4.5 tisuća kuna bruto, osvojio za skladbu “Sjećanje na Tajvan”, a uvjeti natječaja tražili su da skladba ne smije biti prije objavljivana niti izvođena.
Zirdum s učenicima redovito osvaja nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe, a također je jedan od predavača na prošle godine pokrenutoj Zagrebačkoj školi tambure, gdje polaznike uče tehnike muziciranja na tamburama četveroglasnog kvartnog A-E sustava.

O natječaju Hrvatskog sabora kulture

Hrvatski sabor kulture kontinuirano radi na prikupljanju, poticanju i prezentiranju novih djela domaćeg glazbenog stvaralaštva. Da bi se donekle nadoknadio nedostatak autorskih skladbi za puhačke orkestre domaćih autora te obogatio i osuvremenio repertoar tamburaških orkestara i zborova, započelo se prije petnaestak godina s natječajima za nove skladbe. Putem ovih natječaja potiču se suvremeni glazbeni izričaj, sloboda u odabiru forme i oblika i poželjne inovacije.

20 godina CSF
Vezano
8 komentara

Komentari su zatvoreni.