Dobro će biti za sve Križevčane ili samo za jednoga – Branka Hrga

DOGAĐAJ: Što ako gradonačelnik danas bude izabran za predsjednika HSS-a –

Obavio je konferencije za novinare, intervjue, odradio i “terene” po zemlji, trudeći se prikazati svoj program “modernizacije sela i povratka običnom čovjeku” presudnim za ljude i stranku. Jučer je Branko Hrg imao uobičajeni kolegij u gradskoj upravi, a danas bi iz cipela i fotelje gradonačelnika Križevaca mogao uskočiti u one predsjednika HSS-a. Bude li to, jasno, po volji članova na izbornoj glavnoj skupštini stranke u Zagrebu, koji odlučuju između njega i bivšeg ministra turizma Damira Bajsa.

O Hrgovoj kandidaturi Križevčani imaju dvojako mišljenje, neki ga podržavaju jer je to, kažu, šansa i za grad koji će imati veći značaj, dok drugi vide samo želju za beneficijama i dodatnom vlašću pojedinca koji grad vodi od 2001. godine. Hrg kaže da će mogućim izborom “trebati povećati broj radnih sati, otkinuti i ono malo slobodnog vremena” i priznaje da će izbor biti značajan događaj za Grad”.
– Pa, kad su Križevci imali predsjednika državotvorne stranke? Na ovaj način sigurno mogu bolje prolaziti naši projekti, posebno oni koje financira država – kaže Hrg, dodajući da će dio dužnosti u Gradu preraspodijeliti na zamjenike, čime se, napominje, neće narušiti operativnost. Nikad nije, ističe, razmišljao o plaći predsjednika HSS-a i spreman je i volontirati, što je u pravilu činio vrlo često, bivajući društveno aktivan. Njegovu podršku mogu očekivati ne samo seljaci nego i građani.
– HSS će djelovati iz oporbe i žestoko zastupati interese svih. Nažalost, čini se da će oporba imati puno posla – obećaje kandidat za čelnika seljaka u državi, najavljujući da će, u slučaju njegova izbora, biti izabrano i novo vodstvo križevačkog HSS-a, kojem je on predsjednik. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.