Udruga slijepih Koprivničko- Križevačke županije održala prvi Klub smijeha

Foto: Udruga slijepih Koprivničko- Križevačke županije

Udruga slijepih Koprivničko- Križevačke županije održala prvi Klub smijeha

U sklopu Grupa samopomoći koje Udruga provodi jučer, 19.travnja, održan je prvi Klub smijeha za korisnike kao nova vrsta aktivnosti dostupna članovima Udruge!

Klubovi smijeha vrlo su rašireni diljem svijeta te postoje i u Hrvatskoj, a baziraju se na načelima Yoge smijeha! Sama disciplina kombinira vježbe disanja koje se primjenjuju u jogi sa vježbama smijeha sa krajnjim ciljem relaksacije i poboljšanja psihofizičkog zdravlja, a provodi se u formi Kluba smijeha.

Kroz vodstvo certificiranog voditelja, zaposlenog u Udruzi, kroz serije opuštanja disanjem i vježbi smijeha, korisnici se dovode u stanje opuštenog i pozitivnog raspoloženja te se stvara atmosfera za višedimenzionalan rad sa grupom; od rješavanja konfliktnih situacija, prihvaćanja različitosti, team-buildinga do jednostavnog sata relaksacije smijehom.

Aktivnost se provodila u sklopu programa „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!!“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a usmjeren je na psihofizičku podršku kasnije oslijepilim osobama srednje i starije životne dobi!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.