Klub slijepe djece i mladih održao božićnu integracijsku kreativnu radionicu

radionica-klub-slijepe-djece-i-mladihNa Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3.prosinca, Klub slijepe djece i mladih Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije održao je u Koprivnici božićnu integracijsku kreativnu radionicu pod vodstvom Tanje Parlov, profesorice likovnog odgoja iz Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu.

Polaznici su naučili nešto o plohama, važnosti reljefa i taktilnog izražavanja te razvijanja osjetila opipa kod slijepih osoba, a na kraju su napravili 16 unikatnih taktilnih slika pod motom “Što vidim kroz prozor”.

– Slike su predivne te će ih Udruga pokloniti Knjižnici i čitaonici Fran Galović povodom 10. godišnjice usluge za slijepe i slabovidne osobe kako bi uljepšali Dječji odjel, a neke ćemo pokloniti i Gradskoj knjižnici Đurđevac i Gradskoj knjižnici Franjo Marković Križevci koje su nam također partneri na mnogim aktivnostima u njihovim sredinama, istaknula je profesorica Parlov.

radovi-slijepe-djece-i-mladih-klub-slijepe-djece-i-mladihOva se aktivnost provodila u sklopu projekta “(S)lijepo odrastanje” financiranog sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

– Kroz ovu radionicu su naša slijepa djeca i mladi još jednom dokazali da su njihove kreativne i motoričke mogućnosti neograničene bez obzira na oštećenje vida, istaknuo je voditelj projekta Alen Kerovec.

profesorica-tanja-parlov-klub-slijepe-djece-i-mladih

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. kaja piše:

    Baš sam fascinirana slikama, koje su uistinu zadovoljile temu: “Što vidim kroz prozor.”
    Razmišljam koliko je tu uloženo znanja, truda i Ljubavi i voditelja, a i djece sudionika.
    Nisam sigurna da bi moja slika, kao “videće” osobe, tako zadovoljila izgled i temu.
    Svaka čast i čestitka svima.

  2. kaja piše:

    Kakva divna radionica. Baš sam fascinirana kakve su lijepe- unikatne slike napravljene. Tema “Što vidim kroz prozor”, baš je zadovljena, ni ja sa vidom ne bih se mogla tako izraziti.
    Svaka čast svima!

Komentari su zatvoreni.