Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Branko Hrg: Cesta će se otvoriti u izbornoj godini

Branko_Hrg_Organizacija_mladih_HSS-aKRIŽEVCI – Izgradnja prometnice od Vrbovca do Križevaca, ili točnije od Cugovca do Cubinca, započeta kao autocesta a nastavljena kao brza, odvija se predviđenim ritmom. Ta dionica podravskog kraka ipsilona probijena je na cijeloj dužini, materijal za podlogu je većinom navožen, izgrađena je ili pred završetkom većina cestovnih objekata, pa i bez rokova koji se slučajno poklapaju križevački gradonačelnik Branko Hrg pretpostavlja datum službenog i svečanog otovrenja.
– 2015-te su izbori, vjerojatno će se tada otvarati cesta, smatra Hrg.

Iako je prvom fazom cesta trebala stići do Vojakovačkog Kloštra, pa su i ugovori s izvođačima radova tako potpisani, za taj ostatak još se niti ne otkupljuje zemljište, veli Hrg. Ipak, kaže da Grad pregovora s Hrvatskim auto cestama o gradnji obilaznice.
– Jer po obavezi prema Gradu Križevcima, oni nam trebaju omogućiti spojnu cestu od Majurca kroz zonu Gornji Čret, pa spoj na ulaznu petlju, što će u stvari biti jako dobro i za putnike koji se voze iz podravskog dijela, Koprivnice, jer neće morati gubiti vrijeme ulaskom i vožnjom kroz grad.
Istovremeno, poslovna zona bi dobila najkraći put do brze ceste prema Zagrebu, zaključio je Hrg.(RKC)