Iz Kolibrića na studij glume – Križevčanka Tea Sekelj: Kazalište je moj prvi odabir

Mlada Križevčanka, vrijedna i nadarena, dosad amaterska glumica Tea Sekelj, upisala je studij Gluma i mediji na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i na nju su, uz roditelje i braću, posebno ponosni “Kolibrići”, dramska družina s kojom je u pet godina pripremila tridesetak predstava i u njima oživljavala različite likove.

Akademiju je upisala iz prvog pokušaja, nakon što je završila križevačku gimnaziju i ozbiljno se pripremila za prijemni ispit.

Odabrala sam glumu zato što me već 5 godina ništa drugo nije privuklo i zainteresiralo za studiranje osim glume“, objasnila je kratko. Imala je, doduše, i rezervni plan. Drugi izbor bila je psihologija, ali da nije upala, kaže, išla bi ponovo i ponovila bi višednevnu proceduru eliminacije i izbora najboljih. Prvi filter pri odabiru kandidata bio je snimljeni materijal na temelju kojeg je komisija među više od sto prijava izdvojila pedeset koje je pozvala na ispit.

U četiri dana, koliko je trajao prijemni, ispitivali su kandidate, njihove sposobnosti prilagodbe, ritma, pokreta, glasa i dikcije. Na kraju je uspjela zadovoljiti sve kriterije i upisati studij kao jedna od šestero studenata prve godine. ” Bilo je dosta zahtjevno, ali kad imaš volju i veliku želju i motivaciju ništa nije nemoguće tako da bih definitivno ponovo išla na prijemni da mogu zato što mi je to bilo jedno nezaboravno iskustvo. Za ispit sam pripremila pjesmu od Vesne Parun, Manifest ljubavi. Monolog iz djela Tramvaj zvan čežnja Tennessee Williamsa te tri autorske priče na temu Bijeg iz dućana“, ispričala je mlada glumica.

A sve je počelo slučajno, prisjetila se voditeljica dramske družine Sanja Marković kako je buduća glumica dospjela na “daske koje život znače”.

Tea uopće nije htjela doći u dramsku. Njen brat Filip je krenuo u Kolibriće i s njim su poslali stariju sestru, da ga otprati do knjižnice i vidi što radimo. No svidjelo se i njoj pa je ostala. Brzo je postala nositeljica glavnih uloga i na nju smo se mogli osloniti. Izvrsno je odigrala Babušku u našoj posljednjoj predstavi, ali i mamu Huanitu, tetu Detu….”, pohvalila je svoju učenicu voditeljica Kolibrića i zaključila da je Tea uvijek igrala zrelije uloge, često bake i mame, no to je valjda zato jer je bila među starijima u družini, svima podrška i spremna pomoći.

Zasad ne postoji određena uloga koju bi baš jako htjela igrati, otkrila nam je Tea, ali jedva čeka iskušati se u interpretaciji i igri rola koje će joj dodijeliti. “Film kao i filmska gluma jako su mi zanimljivi, ali iskreno ono što me i privuklo da se bolje upoznam s glumom i krenem u tom smjeru je upravo kazalište. Tako da kazalište je moj prvi odabir, ali tko zna možda završim i na televiziji“, ispričala je studentica glume Tea Sekelj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.