Održana natjecanja u osnovnim školama, uz pomoć policije i AMK Križevci djecu se prometno obrazuje

Policijska postaja Križevci u suradnji sa Auto moto klubom Križevci već dugi niz godina provodi i sudjeluje u velikom broju preventivnih akcija i natjecanja u dječjim vrtićima i osnovnim školama na križevačkom području. Na taj način promiče se prometna kultura kod djece koja  počinju samostalno sudjelovati u prometu na cesti kako bi se na najbolji mogući način pripremili za sudjelovanje u prometu i dobili temelj za daljnje prometno obrazovanje, a sve s ciljem da se stanje sigurnosti u cestovnom prometu podigne na višu razinu te da se smanji broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama.

Tijekom ožujka 2021. godine, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci prisustvovao je natjecanju u osnovnim školama „Ljudevit Modec“ i „Vladimir Nazor“ u Križevcima te osnovnim školama u Kalniku i Svetom Ivanu Žabno kojom prilikom su iz svake škole od ukupno 78 djece, izabrane dvije najspretnije učenice i dva najspretnija učenika koji će predstavljati svoju školu na Županijskom natjecanju 30. travnja 2021. godine u Đurđevcu.
 
Svim sudionicima je prije početka natjecanja održana kratka demonstracija znakova koje daju policijski službenici rukama i položajem tijela prilikom upravljanja prometom, kratka edukacija usmjerena na njihovo sudjelovanje kao biciklista u prometu te korištenje obilježenih biciklističkih staza i traka.

Vezano

Komentari su zatvoreni.