Velika navala za Sportsko ljeto, školarci željni aktivnih praznika

Križevački školarci ove će godine imati aktivno ljeto. Naime, Udruga kineziologa po prvi puta organizira Sportsko ljeto, desetodnevni program kroz koji će djeca od 7 do 10 godina kroz igru upoznati razne sportove.

– Bavit ćemo se atletikom, gimnastikom, rukometom, nogometom, košarkom, odbojkom, tenisom, plivanjem i badmintonom. Zadnji dan nam je predviđen za razne elementarne igre – otkrila je Anja Šimunčić koja vodi program s Tomislavom Matoićem. Anja je atletičarka koja je trenirala i rukomet, a Tomislav je košarkaš. Oboje su profesori kineziologije i tijekom studija su prošli sve sportove.

– Želja nam je bila uključiti što više djece u tjelesnu aktivnost tijekom školskih ljetnih praznika i, pošto su Križevci prazni tijekom ljeta, “probuditi” sportski duh grada te popuniti igrališta, stadion i bazene djecom – rekla je Anja.

A ne samo da će terene popuniti, već su morali organizirati dodatne termine pa će Sportsko ljeto trajati dulje nego što su planirali.

– Iznenađeni smo interesom, ali i sretni. Planirali smo otvoriti drugu grupu ako se popuni prva, ali sada je već skoro puna i treća grupa. Ostalo je svega par mjesta – kaže trenerica.

Prva grupa na sportske terene istrčava 1. srpnja, cijena desetodnevnog programa je 100 kuna, a mali će sportaši, osim dobre zabave i kvalitetno provedenog slobodnog vremena, dobiti i majice.(GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.