Velika navala za Sportsko ljeto, školarci željni aktivnih praznika

0

Križevački školarci ove će godine imati aktivno ljeto. Naime, Udruga kineziologa po prvi puta organizira Sportsko ljeto, desetodnevni program kroz koji će djeca od 7 do 10 godina kroz igru upoznati razne sportove.

– Bavit ćemo se atletikom, gimnastikom, rukometom, nogometom, košarkom, odbojkom, tenisom, plivanjem i badmintonom. Zadnji dan nam je predviđen za razne elementarne igre – otkrila je Anja Šimunčić koja vodi program s Tomislavom Matoićem. Anja je atletičarka koja je trenirala i rukomet, a Tomislav je košarkaš. Oboje su profesori kineziologije i tijekom studija su prošli sve sportove.

– Želja nam je bila uključiti što više djece u tjelesnu aktivnost tijekom školskih ljetnih praznika i, pošto su Križevci prazni tijekom ljeta, “probuditi” sportski duh grada te popuniti igrališta, stadion i bazene djecom – rekla je Anja.

A ne samo da će terene popuniti, već su morali organizirati dodatne termine pa će Sportsko ljeto trajati dulje nego što su planirali.

– Iznenađeni smo interesom, ali i sretni. Planirali smo otvoriti drugu grupu ako se popuni prva, ali sada je već skoro puna i treća grupa. Ostalo je svega par mjesta – kaže trenerica.

Prva grupa na sportske terene istrčava 1. srpnja, cijena desetodnevnog programa je 100 kuna, a mali će sportaši, osim dobre zabave i kvalitetno provedenog slobodnog vremena, dobiti i majice.(GPP)

Možda vam se svidi

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno