U knjižnici održana edukacija ‘Biti slijep na pet minuta’

Biti_slijep_na_pet_minuta_djeca_edukacija_knjiznica_IMG_0504U ponedjeljak 21. listopada 2013. Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci, a povodom Međunarodnog dana bijelog štapa (15.10.), u prostorima Knjižnice održala je edukaciju “Biti slijep na pet minuta”. Cilj edukacije je da se široj javnosti skrene pozornost na poteškoće s kojima se susreću slabovidne i slijepe osobe. Posjetile su nas gospođe Dragica Zlatar, Vesna Babić i Maja Koren Golub iz Udruge. Prvo su s problemima slijepih i slabovidnih osoba upoznale djecu, polaznike Dječje igraonice. Nakon toga, edukacija se održala i na Dječjem odjelu za grupu djece iz Dječjeg vrtića Križevci. Djeca su imala priliku naučiti kako se treba ponašati prema slijepim osobama i kako im se može pomoći. Listali su slikovnice na Brailleovom pismu i učili kako se koristi bijeli štap. Edukacija se održala i na Odjelu za odrasle, za zaposlenike i korisnike Knjižnice i ostale građane koji su došli podržati ovu akciju.

Prema posljednjim podatcima u Hrvatskoj je trenutno oko šest tisuća slijepih osoba. Ovo je bila prilika da im se posveti potrebna pozornost, tj. da se društvena zajednica upozna s potrebama i načinima funkcioniranja slijepih osoba.
– Zahvaljujemo gospođama iz Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije na dolasku i trudu i nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji, ističu iz gradske knjižnice.

Vezano
3 komentara

Komentari su zatvoreni.