U knjižnici održana edukacija ‘Biti slijep na pet minuta’

Biti_slijep_na_pet_minuta_djeca_edukacija_knjiznica_IMG_0504U ponedjeljak 21. listopada 2013. Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci, a povodom Međunarodnog dana bijelog štapa (15.10.), u prostorima Knjižnice održala je edukaciju “Biti slijep na pet minuta”. Cilj edukacije je da se široj javnosti skrene pozornost na poteškoće s kojima se susreću slabovidne i slijepe osobe. Posjetile su nas gospođe Dragica Zlatar, Vesna Babić i Maja Koren Golub iz Udruge. Prvo su s problemima slijepih i slabovidnih osoba upoznale djecu, polaznike Dječje igraonice. Nakon toga, edukacija se održala i na Dječjem odjelu za grupu djece iz Dječjeg vrtića Križevci. Djeca su imala priliku naučiti kako se treba ponašati prema slijepim osobama i kako im se može pomoći. Listali su slikovnice na Brailleovom pismu i učili kako se koristi bijeli štap. Edukacija se održala i na Odjelu za odrasle, za zaposlenike i korisnike Knjižnice i ostale građane koji su došli podržati ovu akciju.

Prema posljednjim podatcima u Hrvatskoj je trenutno oko šest tisuća slijepih osoba. Ovo je bila prilika da im se posveti potrebna pozornost, tj. da se društvena zajednica upozna s potrebama i načinima funkcioniranja slijepih osoba.
– Zahvaljujemo gospođama iz Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije na dolasku i trudu i nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji, ističu iz gradske knjižnice.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Snjezana Vojta
Snjezana Vojta

Snjezana Vojta liked this on Facebook.

Ren Yan
Ren Yan

Ren Yan liked this on Facebook.

Udruga Invalida Križevci
Udruga Invalida Križevci

Udruga Invalida Križevci liked this on Facebook.