Potpisano 60 ugovora o stipendiranju budućih obrtnika

Srednja_skola_Ivan_Seljanec_KrizevciKRIŽEVCI – Kako bi se obrazovali kadrovi važni za naše gospodarstvo, šezdeset učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja iz Podravine i Prigorja dobivat će stipendije, po 700 kuna mjesečno. Ugovore o tome potpisali su na svečanosti u Križevcima. Za njihove stipednije osigurano je ukupno pola milijuna kuna, izvijestili su iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. Tajnik Božo Barač je objasnio da su stipendiranje omogućili uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta, koje je osiguralo oko polovicu novca, zatim sva tri Grada naše županije te općina Gola, Virje i Podravske Sesvete.
– No najvažnije u ovom projektu su trgovačka društva i obrtnici iz naše županije na čelu s tvrtkom Radnik, koji je bila jedan od inicijatora ovakvog modela stipendiranja, zajedno sa Zavodom za zapošljavanje i Srednjom školom Ivan Seljanec iz Križevaca, su zaprvao potaknule ovu inicijativu i Obrtnička komora je zajedno sa njima pokrenula ovaj projekat, kazao je B. Barač.

Iako je komora naše županije jedna od najmanjih u Hrvatskoj, ovdje je osigurano najviše stipendija učenicima deficitarnih zanimanja, ove školske godine ukupno 60, naglasio je tajnik Barač. Ističe i da su zahvaljujući tom modelu neka strukovna zanimanja vraćena u naše škole.
– Znači, mi smo ih na ovaj način zapravo obnovili, tako da mi trenutno možemo reći da školujemo najviše zidara u RH. S obzirom da imamo dosta jak građevinski sektror u našoj županiji, znači mi na taj način osiguravamo relativno dovoljan broj takvih kadrova, zaključio je tajnik Obrtničke komore.

Nakon trogodišnjeg obrazovanja učenici mogu nastaviti školovanje ili pak raditi, s tim da ih stipendije obvezuju da dio staža ostanu u našoj županiji.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.