Srednjoškolci u županiji za mjesečnu će autobusnu kartu i dalje davati 50 kuna

Foto: arhiva kz.info
Foto: arhiva kz.info
Foto: arhiva kz.info

Učenici srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji, koji na nastavu putuju Čazmatransovim autobusima, za mjesečnu će kartu, do kraja godine, izdvajati i dalje svega 50 kuna, bez obzira na nedavnu odluku Vlade o smanjenju osnovice za izračun sufinanciranja karte. Preostali iznos cijene bit će pokriven iz proračuna Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije. Za ovu će namjenu tako županija do kraja godine izdvojiti još oko 630 tisuća kuna, odnosno oko 157 tisuća mjesečno koliko u konačnici iznosi razlika u cijeni, rekao je prilikom potpisivanja novog Ugovora o sufinanciranju župan Darko Koren te dodao:
– Dogovorili smo da pola od tog mjesečnog iznosa osiguramo u našem proračunu, a drugu pak polovicu da tvrtka Čazmatrans Nova umanji u svojoj cijeni. U konačnici tvrtka Čazmatrans u cijeni prijevoza sudjeluje s 20% svojeg popusta, Koprivničko-križevačka županija u tom udjelu sudjeluje s 34% dok država u stvarnosti financira 41,7%.
Župan Koren je istaknuo kako je participacija učenika minimalna, dok je predstavnik tvrtke Čazmatrans Nova Dragan Marinović dodao je da cijena koju plaćaju podravsko-prigorski učenici privilegija, koja ih izdvaja od ostalih u našoj zemlji:
– Mnogi misle da je ovo pomoć prijevozniku. Ne! Ovo je pomoć roditeljima, pomoć učenicima i to treba posebno cijeniti te to treba tako i razumjeti. Moram reći da Koprivničko-križevačka županija, na razini države, na područjima gdje mi prevozimo učenike srednji škola, ima najveći postotak participacije.
Iznos od 50 kuna plaćat će svi srednjoškolci, njih 1560, koji putuju autobusnim prijevozom, neovisno o mjestu stanovanja.

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Marijek piše:

    Pošteno, makar mislim da niti 60-70 kn participacije ne bi bilo previše…

Komentari su zatvoreni.