Besplatne instrukcije učenicima

JutarnjiList.gifKRIŽEVCI – Sve tri godine u gimnaziji imala sam problema s engleskim zbog loših temelja iz osnovne škole, no da bih poboljšala znanje, nisam si mogla priuštiti instrukcije koje koštaju i po 70 kn na sat.
Presretna što se netko sjetio i organizirao besplatne instrukcije, rekla nam je jučer 18-godišnja učenica 4. razreda križevačke gimnazije i jedna od prvih polaznica projekta besplatnih instrukcija koje od jučer organizira udruga mladih K.V.A.R.K. Svoj, u Koprivničko-križevačkoj županiji, a vjerojatno i u Hrvatskoj, jedinstven projekt mladi su nazvali PEN (projekt edukacije i nadopune znanja).


Instrukcije organiziraju iz područja kemije, matematike, fizike i engleskog jezika za srednje škole, dok će osnovnoškolci moći pohađati samo matematiku i engleski. Prema riječima idejnog začetnika projekta Krešimira Pavičića i Martine Bujanec, za instrukcije se zasad prijavilo 15-ak zainteresiranih. No, prijave su još u tijeku.

– Za projekt smo dobili smo podršku svih srednjih te osnovnih škola u Križevcima. U školama su nas, dapače, uputili i na područja u pojedinim predmetima s kojima učenici imaju najviše problema, a ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Dražen Bokan, inače prof. matematike, čak je odlučio biti i jedan od naših instruktora – rekao nam je Pavičić, student 3. godine Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu.

Dometnuo je da je ideja o besplatnim instrukcijama nastala prije tri mjeseca u klubu kulture među mladima koji već duže vrijeme žele predstaviti križevačku mladež u pozitivnom svjetlu.

– Ideja nam je bila da pomognemo učenicima koji imaju problema s određenim predmetom i to sami, bez instrukcija, ne mogu prebroditi – rekla nam je Bujanec.

Instrukcije jednom u tjednu po dva sata

Prema planu instrukcije iz pojedinh predmeta održavale bi se jednom tjedno po 2 sata, a osim rada na pojedinom problemu instruktori će pokušati polaznike uputiti i kako općenito kvalitetnije učiti. Većina od osam instruktora, koliko ih je zasad uključeno u projekt, su apsolventi ili studenti završnih godina fakulteta i pretežno planiraju raditi u školama, pa očekuju da će im rad u projektu biti dobrodošlo iskustvo prije zapošljavanja. PEN, koji je ovih dana načinio svoju web stranicu, još nema nikakvu financijsku potporu, pa će narednih šest mjeseci, koliko bi trebao trajati pilot projekt, svi instruktori raditi potpuno besplatno.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.