Treba novi dogovor o prijevozu srednjoškolaca

Autobus_prijevoz_skolski_uceniciPODRAVINA I PRIGORJE – Ovoga tjedna srednjoškolci i njihovi roditelji u našoj županiji doznat će koliko će plaćati prijevoz do škola i doma u školskoj godini koja za par dana počinje. U prošloj taj je iznos bio fiksnih 50 kuna po učeniku mjesečno, a unatoč novom smanjenju državnog sudjelovanja u cijeni karte, županijski pročelnik za obrazovanje Mladen Antolić očekuje da i ubuduće bude slično. Dogovor o cijenama trebao bi se postići na sastanku s predstavnicima Čazmatransa, koji kao najveći autobuser prevozi oko 1600 naših srednjoškolaca.

– Ministarstvo znanosti je uputilo na Vladu prijedlog odluke po kojoj će država i dalje sufinancirati taj prijevoz, iako u nešto manjem obimu nego je to bilo protekle godine. Tako da realno očekujemo negdje oko 42% sudjelovanja države u tom financiranju. Dakle, mi ćemo sada dogovoriti s prijevoznikom, budući da je država gotovo 10% umanjila svoje učešće, na koji način ćemo financirati, ali sigurno možemo poručiti srednjoškolcima da će se i dalje voziti sa subvencioniranim prijevozom, rekao je pročelnik M. Antolić.

Županija je u prošloj školskoj godini pokrivala 30% cijene prijevoza srednjoškolcima, a sastanak će odlučiti kako će biti raspoređeno novih 10% opterećenja koje je država skinula sa svoje brige i prepustila osnivačima škola, prijevoznicima i roditeljima.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar

Komentari su zatvoreni.