Križevački HDZ vratio se suradnji s HSS-om

??????????KRIŽEVCI – Križevačko Gradsko vijeće dobilo je drugoj sjednici drugu potpredsjednicu iz redova oporbe; nakon SDP-ove Nade Šegrt na dužnost je izabrana i HDZ-ova Renata Husinec. Tako je završila priča započeta na pretprošloj, osnivačkoj sjednici, kada je HDZ-ova vijećnička četvorka predložila svojega Roka Bašića za predsjednika gradskog parlamenta, što glasanjem nije prošlo već je predsjednička dužnost pripala HSS-ovom Dragutinu Guzaliću. HDZ tada nije želio predložiti kandidata za potpredsjedničko mjesto, no u vremenu od prvog do jučerašnjeg okupljanja vijećnika očito se puno toga promijenilo.

Naime, raspušten je križevački ogranak HDZ-a, a šefovi HDZ-a i HSS-a Tomislav Karamarko i Branko Hrg potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji. Njega je u Križevcima slijedio sporazum o postizbornoj suradnji dviju stranaka, koji je u ime HDZ-a potpisao povjerenik Ivan Katavić. Bez previše želje za komentiranjem obrata u ponašanju HDZ-ovih vijećnika, predsjednik Vijeća Guzalić kaže:
– U prošlom sazivu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća i danas isti vijećnici su sjedili u gradskoj vijećnici, predložena dakle od HDZ-a i izabrana je gđa. Renata Husinec, a sad, dalje ne bih špekulirao o odnosima unutar stranke, to je stvar HDZ-a i tu se ne bi miješao.

Glavna pak tema 2. sjednice križevačkog Gradskog vijeća bio je rebalans proračuna.
– Napravljeno je ono što nam je bitno za ovo sljedeće razdoblje, dakle da imamo jedan financijski okvir s kojim možemo dalje sudjelovati u projektima koje smo dobili iz pretpristupnih fondova, dakle moramo imati osiguranu svoju vlastitu domaću komponentu da bi mogli dalje nastaviti s tim projektima, kao i za normalno dalje poslovanje, likvidnost Grada. Dakle napravili smo sve ono što smo trebali i to je prošlo relativno korektno i u dobroj atmosferi.

Rebalans je izglasan uz protivljenje SDP-ovih vijećnika, kojima je povećanje za desetak milijuna kuna bilo pokazatelj nerealnog planiranja proračuna. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
9 komentara
  1. Djole piše:

    sad hdzovci drže hssovce za onu stvar.sdp je tu sada samo formalnost.vrhunski odigrano

  2. bukva grab piše:

    Ne razumijem zašto se Picig i Roko malo ne približe sjesti k SDP-u, ionako zajedno djeluju već duže vrijeme?

  3. presvetli piše:

    Ahahahahahaaaaaaaaaaa, sluga pokoran gospon z HSS-a , znate mi s HDZ-a smo malo probali biti glavni i pokazati vam roge, međutim sad je tak kak je i daj kaj daš, ljubim ruke gospon i rit ako je treba… 🙂

    1. mr. burns piše:

      vuković je samo na svojoj strani, ko bi se s njim bilo kaj normalno dogovorio

      1. realan piše:

        ljubavnica aaahahah

    2. realan piše:

      a je se našla elita

  4. cuma piše:

    Postavlja se pitanje tko je stvarna oporba u Gradskom vijeću,,,seka je izabrana kao oporbena vijećnica, a zajedno sa svojim kolegama glasala je za rebalans, što je s Vukovićem i Špoljarom, na čijoj su oni strani,,,pitanje je i koliko će SDP izdržati, u Križevcima zaapraavo nikad i nije bilo prave oporbe,,,,,,ljiga, bljak!

    1. vl piše:

      a ko je seka?

      1. cuma piše:

        Ko je seka,,,čuj!?

Komentari su zatvoreni.