Na natječaj “Kako zamišljam svemir” stiglo čak sto radova

Na natječaj “Kako zamišljam svemir” u proteklih je nešto više od mjesec dana u društveni centar Future Hub Križevci stiglo točno sto radova učenika križevačkih osnovnih škola “Vladimir Nazor” i Ljudevita Modeca te “Grigor Vitez” iz Svetog Ivana Žabno i škole Sveti Petar Orehovec. Zadatak im je bio izraziti slikom ili riječju kako zamišljaju svemir, neotkrivene svjetove, galaksije, zvijezde ili crne rupe. Pritom uopće nije bilo važno kako svemir uistinu izgleda, važna je bila – mašta.

Za velik broj radova i dobar odaziv učenika zaslužni su i nastavnici i nastavnice iz osnovnih škola koji su, poticanjem i animiranjem svojih učenika da se uključe u natječaj, pomogli organizatorima. Najviše učenika svoje je zamisli izrazilo bojom na papiru ili platnu, a njih desetak napisalo je priču, pjesmu pa čak i strip. Žiri je već odabrao radove koje smatra najuspješnijima i učenike će nagraditi u srijedu u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice, a radove će pokazati javnosti na izložbi u društvenom centru Future Hub iza knjižnice, na Trgu svetog Florijana 16. Likovne radove ocjenjivali su Kristina Vuković, Andrej Dundović i Petar Pavlović, a za literarne se Dundoviću i Pavloviću pridružila Željka Šunjić.

Natječaj je organiziran u sklopu projekta Future Hub Križevci, kojeg udruga P.O.I.N.T. s partnerima provodi već drugu godinu i organizira izvanškolske obrazovne programe za djecu i mlade iz područja prirodoslovlja i tehničkih disciplina te znanstveno-popularne sadržaje za građane.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.