Rebalans glavna tema županijske skupštine

???????????????????????????????KOPRIVNICA – Kako je i najavljeno na osnivačkoj sjednici, Županijska skupština prije ljetnog odmora odradit će još jedno okupljanje, a ono je sazvano za sutrašnje poslijepodne. Glavna među točkama dnevnog reda, kojih je kao i na prošloj ponovno 30-tak, bit će rebalans financijskog plana županijske blagajne. U drugim ovogodišnjim izmjenama proračuna, jer već je popravljan krajem veljače.
– Suština stvari je da su nam se neki prihodi, odnosno njihova procjena do kraja godine umanjili – to su prihodi od koncesija na eksploataciju mineralnih sirovina, međutim smo s druge strane dobili neke druge porezne prihode, u manjem dijelu, i prijenosom sredstava po okončanom obračunu iz prošle godine, mi smo čak na povećanju tog proračuna, objasnio je župan Darko Koren.

Tako su prihodi od naknada za eksploataciju plina, nafte, šljunka i pijeska smanjeni za preko četiri milijuna kuna, za 2,3 milijuna manja je pomoć iz državnog proračuna za prijevoz srednjoškolaca, dok je istovremeno država odlučila preuzeti 55% ili skoro 3,6 milijuna kuna troškova za gradnju i najam koprivničke Gimnazije. Nadalje, iz Ministarstva zdravlja stiže 620 tisuća kuna više od plana, 750 tisuća više je priljeva od poreza na dohodak, preko milijun kuna Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje za obnove i koprivničke Srednje škole i Učeničkog doma u Križevcima. S prihodima prenesenima iz 2012-te županijska blagajna računa na 165,6 milijuna kuna, što je za skoro 2,5 milijuna više od plana s početka godine. Zbog rasta proračun je lani imao dva rebalansa, a župan kao predlagač nije imao većih teškoća pri izglasavanju, stoga sigurno neće imati ni sada, sa skupštinskom većinom. Odmah nakon izmjena financijskog plana, Koren će se moći pohvaliti i nalazom financijske revizije, koja je za prošlu godinu županijskoj upravi dala najbolju, bezuvjetnu ocjenu. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.