Predstavljali Križevce na međunarodnom festivalu puhačkih orkestara

Gradski puhački orkestar Križevci gostovao je proteklog vikenda u Stonu gdje je nastupio na 12. međunarodnom festivalu puhačke glazbe Ston Brass Festival. Domaćin festivala bila je Glazba Ston, a uz križevački orkestar je, u impresivnoj stonskoj tvrđavi Kaštio, nastupila i Gradska glazba Metković. Sa stonskom Gradskom glazbom i njihovim
dirigentom Draženom Laskačem, križevački puhački orkestar ostvaruje dugogodišnju suradnju. Ove godine su glazbenici iz Stona nastupili na križevačkom POOHfest povodom Dana grada na koncertu u gradskom paviljonu, a križevački puhači su Ston posjetili još 2011. na prvom izdanju festivala. Riječ je o festivalu koji je pokrenut s ciljem promicanja sviranja u puhačkim orkestrima, uspostavljanja kontakata s drugim društvima te uveseljavanja ljubitelja glazbe. Dosad je ugostio više od trideset orkestara iz Hrvatske i susjednih država.

Na ovogodišnjem gostovanju je naš puhački orkestar, predvođen svojim dirigentom Mariom Komazinom, izveo rock repertoar, dio kojeg će ponoviti u subotu na Robin ljetnom kinu. Osim nastupa i sudjelovanja na festivalu, križevački puhači su obišli srednjovjekovne stonske zidine, posjetili solanu te zaigrali prvi ovogodišnji picigin.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.