Učenici ‘Modeca’ uspješni na književnim natječajima

odjeci galerija 2Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci u lipnju su sudjelovali na završnici dvaju književnih natječaja na kojima su osvojili nagrade i pohvale. Na 27. susretu Ivice Kičmanovića Koprivničko-križevačku županiju predstavljao pohvaljeni učenik Vlaho-Josip Štironja, a Irma Horvat i Bruno Katavić osvojili su nagrade na književnom natječaju Naklade Ljevak.

odjeci galerija 7Susret Ivice Kičmanovića, natječaj za literarne i novinarske ostvaraje s temom djetinjstva, koji se provodi u sklopu 29. dana Ante Kovačića u organizaciji ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću, održan je 5. lipnja u staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu. Učenik 8. razreda Vlaho-Josip Štironja pod vodstvom učiteljice Martine Valec-Rebić pohvaljen je za novinarski rad Djetinjstvo u našoj školi prije pedeset godina. Na natječaj je pristiglo 768 radova iz 118 osnovnih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Vojvodine. Podijeljeno je 67 ravnopravnih nagrada i 163 pohvala za učenike, a nagrađeno je i osam škola te deset učitelja-mentora.

odjeci 1U prekrasnom prostoru Kluba književnika na Trgu bana Josipa Jelačića 7. je lipnja svečano predstavljen zbornik Odjeci te dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima koji su se javili na književni natječaj Naklade Ljevak. Sedmašica Irma Horvat pod vodstvom učiteljice Danijele Zagorec svojom pričom Bilježnica u ruci, među više od devetsto pristiglih radova, osvojila je drugu nagradu. Osim Irme nagrađen je i osmaš Bruno Katavić pod vodstvom učiteljice Martine Valec-Rebić. Njegov je sonet Zimska pjesma osvojio nagradu kao najbolji rad Koprivničko-križevačke županije.

susret ivica kicmanovic1

20 godina CSF
Vezano
9 komentara

Komentari su zatvoreni.