Osnovana nova županijska skupština

???????????????????????????????KOPRIVNICA – Koprivničko-križevačka županija ima novoosnovano predstavničko tijelo; predsjednik Županijske skupštine je HDZ-ov Damir Felak, a zamjenici HSS-ov Goran Gregurek, te iz redova oporbe SDP-ov Marinko Bagarić. Skupštinsku većinu čini 13 vijećnika koalicije koju predvodi HSS i 10 s liste koju je okupio HDZ, dok je na oporbenoj strani 13 vijećnika koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU, tri s nezavisne liste Mije Bardeka i dva Laburističke stranke. Novoizabrani predsjednik Felak, koji je Skupštinu vodio i u otprilike polovici prošloga mandata, pa ga je 2011-te novouspostavljena SDP-ova većina smijenila, u prvom obraćanju vijećnicima najavio je suradnju sa svima koji će ju željeti.

– Ja ću nastojati zbilja surađivati sa svima, raditi po zakonu, Statutu i Poslovniku naše Županije, pozivam na suradnju sve vijećnike i vijećnice, a isto tako očekujem dobar rad i suradnju sa stručnim službama i prije svega sa izvršnom vlašću, znači županom i zamjenicima župana, te očekujem da ćemo dobro surađivati i s državnom vlašću, kazao je D. Felak, posebno naglasivši da to očekuje i od državnih dužnosnika iz našega kraja.

– Nastojat ćemo da u jednom ovakvom ozračju učinimo što više za ovaj prostor Koprivničko-križevačke županije, jer na kraju krajeva vjerujem da je prva pomisao svih onih ljudi koji su nas izabrali u ovim našim ulogama, bila upravo to. I nastojat ćemo prihvaćati sve dobre prijedloge i ideje ma iz koje strane one dolazile, u sličnom tonu Felakovom bili su usklađeni pozdrav i čestitka župana Darka Korena.

Odnos 23 vladajuća prema 18 oporbenih vijećnika trebao bi jamčiti stabilnu skupštinsku većinu, te odlazak u prošlost kohabitacijske vlasti župana i skupštine iz prošle dvije godine. Kako je rečeno na osnivanju Skupštine, iduća sjednica trebala bi biti 27. lipnja, a prije ljetnog odmora, do 10. srpnja još jedna. (RKC)

Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.